αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑLive your Myth in Greece: Άνεργος καλείται να πληρώσει 4.400 ευρώ ως φόρο

Live your Myth in Greece: Άνεργος καλείται να πληρώσει 4.400 ευρώ ως φόρο

Απίστευτες ιστορίες φορολογικής τρέλας έρχονται στο φως από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, καθώς ακόμα και άνθρωποι που το 2016 ήταν άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι και είχαν απειροελάχιστα εισοδήματα καλούνται να πληρώσουν στην εφορία φόρο εισοδήματος ύψους χιλιάδων ευρώ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, είναι ενδεικτικές οι εξής τρεις περιπτώσεις:

  • φορολογούμενος που το 2016 ήταν άνεργος και το ετήσιο εισόδημα που δήλωσε ήταν μόλις 0,24 ευρώ από τόκους καταθέσεων, ενώ διέμενε σε σπίτι 70 τετραγωνικών που του είχε παραχωρήσει η μητέρα του και είχε αυτοκίνητο 1.756 κυβικών, καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος 4.470,30 ευρώ!
  • Φορολογούμενος περιστασιακά απασχολούμενος, με ετήσιο εισόδημα 921 ευρώ (από μερική απασχόληση και ενοίκια), κυρία κατοικία 27 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 1.500 κυβικών επταετίας, καλείται να πληρώσει φόρο 3.236,36 ευρώ!
  • Άνεργος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 1.200 ευρώ από ενοίκια και 480 ευρώ από επίδομα στήριξης τέκνων του ΟΓΑ, με σπίτι 80 τετραγωνικών. και αυτοκίνητο 1.300 κυβικών 11ετίας, καλείται να πληρώσει φόρο 3.620,80 ευρώ!

Γιατί όμως συμβαίνουν αυτές οι κατάφωρες αδικίες; Όπως σημειώνει το Mononews.gr, επειδή οι εν λόγω φορολογούμενοι, αλλά και χιλιάδες άλλοι (απλά τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι τα πιο κραυγαλέα), πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης. Δηλαδή, καλούνται να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για εισοδήματα τα οποία δεν υπάρχουν, απλά επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα παλιό αυτοκίνητο ή ένα μικρό σπίτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =