αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ εφαρμογή Like Locals έρχεται στην Αθήνα. Και θέλει να «ενώσει» τους ντόπιους με τους τουρίστες

Η εφαρμογή Like Locals έρχεται στην Αθήνα. Και θέλει να «ενώσει» τους ντόπιους με τους τουρίστες

Μετά την Βαρκελώνη, τη Βουδαπέστη και το Λονδίνο, η εφαρμογή Like Locals έρχεται στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα app που «ενώνει» τους ντόπιους με τους ταξιδιώτες. Προσφέρει, δηλαδή, ταξιδιωτικές διαδρομές στους τουρίστες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τους ντόπιους κάθε πόλης. Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει εδώ και μόλις 3 εβδομάδες, αλλά ήδη έχει φέρει σε επαφή περισσότερους από 6.000 ταξιδιώτες, με 30 ντόπιους στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται.

Συνιδρυτές της εφαρμογής είναι οι Gabriella Csányi (CEO) και ο Κωνσταντίνος Λως (COO), δυο νέοι, γεμάτοι πάθος ταξιδιώτες, που δημιούργησαν αυτήν την εφαρμογή μετά τις πολλαπλές προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα ταξίδια τους.

«Και οι δύο βιώσαμε τις ματαιώσεις και τα προβλήματα που συνοδεύουν κάθε ταξίδι σε επίπεδο οργάνωσης, έρευνας και κρατήσεων. Ήμασταν στο διαδίκτυο και αφιερώναμε άπειρες ώρες, ακόμα και μέρες, προσπαθώντας να αναζητήσουμε τις καλύτερες προτάσεις από τους φίλους μας προκειμένου να γνωρίσουμε την περιοχή και παρόλα αυτά δυστυχώς πολλές φορές βρεθήκαμε σε τουριστικές παγίδες. Στόχος μας είναι να καλέσουμε τους τουρίστες να μετέχουν και οι ίδιοι στην διαδρομή που θα επιλέξουν. Έτσι ο ταξιδιώτης γίνεται ταξιδευτής. Οι ντόπιοι, χάρη στην εδραιωμένη πείρα τους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία διαδρομών – Footprints, αφήνοντας τα αποτυπώματά τους στην πόλη», τονίζει η Gabriella Csányi.

Ο χρήστης αφήνεται ελεύθερος να συμμετέχει σε διαδρομές που καθιστούν το ταξίδι του περισσότερο ελκυστικό και άνετο. Οι διαδρομές διενεργούνται με κάθε τρόπο (π.χ. πόδια, ποδήλατο) και κυμαίνονται σε εύρος από 1 έως 5 χλμ. Οι χρήστες ακολουθούν την καθημερινότητα των ντόπιων βλέποντας την πόλη να διαμορφώνεται μέσα από τις κινήσεις και τις προτιμήσεις των κατοίκων της. Έτσι αποτυπώνεται η περιπλάνηση, η διαδρομή, το αποτύπωμα ενός ανθρώπου σε έναν τόπο.

Το app προσκαλεί τους επισκέπτες να περιπλανηθούν στους μικρόκοσμους της πόλης μέσω των διαδρομών που προτείνουν οι ντόπιοι και έτσι να γνωρίσουν όχι μόνο τον τόπο αλλά και τον κραδασμό του.

«Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, μια μικρή νησιώτικη χώρα, που όμως αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και τα ταξίδια ήταν για εμένα πηγή χαράς και διασκέδασης. Η εμπειρία ενός τόπου αναδύεται πάντα μέσα από την διαδικασία περιπλάνησης, μέσα από την περιήγηση. Οι τοποθεσίες αποκτούν αξία μέσα από τα βήματα των περιηγητών, μέσα από τα αποτυπώματα τους. Με αυτό τον τρόπο μια τουριστική επίσκεψη μετατρέπεται σε ταξιδιωτική περιήγηση. Μιλάμε για διάδραση, συμμετοχή, μια σχέση μέσα από τον χώρο με τους κατοίκους του», λέει ο Κωνσταντίνος Λως.

Όταν οι δύο συναντήθηκαν στο London School of Economics and Political Science (LSE) ήταν γεμάτοι ιδέες για το πως, έχοντας οι ίδιοι καταστεί ικανοί να επιλύσουν τα θέματα που αντιμετώπισαν, μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ποιοτικότερο σε αντίστοιχους συνοδοιπόρους.

Πέραν της Gabriella Csányi και του Κωνσταντίνου Λω, η βασική ομάδα του Like Locals περιλαμβάνει τον Ijaz Khan που καταθέτει την εμπειρία που απέκτησε ενόσω δούλευε στη Τutorful, μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες του Ηνωμένου Βασιλείου, και την πρόσφατη συμμετοχή της Laura Brazay, υπεύθηνη για το marketing της εφαρμογής.

«Μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες στην αγορά ακολουθήθηκαν πάνω από 850 διαδρομές από τους χρήστες μας και φτάσαμε στην 5η θέση της ουγγρικής κατάταξης στο App Store», τονίζει η Gabriella Csányi.

Και συμπληρώνει: «Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως στην νέα γενιά που επιθυμεί αυθεντικότητα στα ταξίδια της. Είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να καλύψουμε τις επιθυμίες των ταξιδιωτών της γενιάς Υ που αναζητουν αυθεντικές, προσιτές και εύκολα προσβάσιμες digital λύσεις στα ταξίδια τους. Το app μας γεφυρώνει την γνώση των ντόπιων για τον τόπο τους και τους τουρίστες που τον επισκέπτονται, δημιουργώντας διαδρομές που προσφέρονται δωρεάν στους χρήστες. Είμαστε ευγνώμονες στην κοινότητά μας και στους συνεργάτες μας για την στήριξη και την συνεργασία τους».

Στην Αθήνα έχουν ήδη δημιουργηθεί 20 footprints από 15 ντόπιους, και μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν οι πρώτες «δοκιμαστικές διαδρομές». Στην συνέχεια υπάρχουν πλάνα και για επέκταση σε άλλες τοποθεσίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 3 =