αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑKryptolexo: Το νέο App που θέλει να σου μάθει Αρχαία Ελληνικά, μέσα από ένα ιδιαίτερο παιχνίδι

Kryptolexo: Το νέο App που θέλει να σου μάθει Αρχαία Ελληνικά, μέσα από ένα ιδιαίτερο παιχνίδι

Μια νέα εφαρμογή, το Kryptolexo, έρχεται να γεμίσει ένα κενό που υπάρχει στη σύνδεση της γνώσης των αρχαίων ελληνικών με το παιχνίδι. Τα αρχαία ελληνικά εξασκούνται με παιγνιώδη τρόπο, σε επίπεδο οπτικής ταύτισης και αναγνώρισης λέξεων αλλά και κατανόησης από το συγκείμενο έργων αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όπως η Ομήρου Οδύσσεια και Ηλιάδα, ο Επιτάφιος Περικλή και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διδάσκονται τα κείμενα αυτά, όπως και σε κάθε χρήστη που μελετάει αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία.

Προσδοκά να πετύχει την εξάσκηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο παρόν, όπως πολύ εκλεπτυσμένα αναφέρει ο Ελύτης, μιας γλώσσας που τεκμήριά της βρίσκουμε στην πλειονότητα των γραπτών πηγών από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα και της οποίας την εξέλιξη –τη νέα ελληνική γλώσσα– μιλάμε και γράφουμε σήμερα. Αυτό επιτυγχάνεται με αφετηρία τη μελέτη κορυφαίων έργων παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =