αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑHuawei: Η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με μεγάλη αξία. Θα διευρύνουμε την παρουσία μας

Huawei: Η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με μεγάλη αξία. Θα διευρύνουμε την παρουσία μας

Την πρόθεση της Huawei να διατηρήσει και να εντείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η οποία ξεκίνησε πριν περίπου δύο δεκαετίες, εξέφρασε ο Ράντοσλαβ Κέντζια (Radosław Kędzia), Vice President, Huawei CEE & Nordic Europe Region, στη διάρκεια συνάντησης του με Έλληνες δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα αποτελεί μια αγορά με αξία για τη Huawei με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν σε σειρά έργων και δράσεων μέσω συνεργατών και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία στοχεύει σε μακράς διάρκειας σχέσεις με τους συνεργάτες της και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε έργα που εστιάζουν στους τομείς της εκπαίδευσης, των νεοφυών επιχειρήσεων κλπ. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους υπογράφηκε μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της Huawei μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων, ώστε να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ γνώσεων και δεξιοτήτων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εκπαίδευση 500 άνεργων γυναικών σε βασικές γνώσεις ΤΠΕ και κύκλους μαθημάτων από πιστοποιημένους συνεργάτες της Huawei.

Ο κ. Kędzia έκανε αναφορά στο εύρος των υπηρεσιών που προσφέρει η Huawei, προσαρμοζόμενη και στις ανάγκες και απαιτήσεις των αγορών. Ο λόγος που προσφέρουμε ένα τόσο ευρύ χαρτοφυλάκιο είναι για να μπορεί να δει ο καθένας τι είδους ψηφιακά βήματα προς τα εμπρός μπορεί να κάνει”, είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων στα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Ερωτηθείς σχετικά για την επόμενη ημέρα μετα το 5G, επισήμανε ότι έχει αρχίσει η προετοιμασία για το 5.5G. Δεν περιμένουμε να γίνει αύριο, κάθε αγορά είναι διαφορετική, οι προσδοκίες κάθε καταναλωτή είναι διαφορετικές, όπως και η υιοθέτηση κάθε τεχνολογίας. Σε κάθε περίπτωση όμως η Huawei θέλει να είναι προετοιμασμένη, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το 5.5G αποτελεί μια απαραίτητη και φυσική εξέλιξη του 5G, κάτι με το οποίο “συμφωνεί ομόφωνα” ο κλάδος.

Μιλώντας γενικότερα για τις δραστηριότητες της Huawei σε διεθνές επίπεδο ο κ. Kędzia επισήμανε ότι οι εποχές έχουν προκλήσεις αλλά η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει τις λύσεις που αναπτύσσει στους πελάτες της, κάτι “που αποτελεί και ευθύνη μας”. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσον αφορά στο θέμα των προκλήσεων, υπογράμμισε πως “αν ήταν εύκολο, θα ήταν βαρετό” και τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να μην αντιμετωπίσεις προκλήσεις, είναι να μην κάνεις τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =