αρχικηVIRALHarvard και Columbia «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα. Ιδρύουν παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές

Harvard και Columbia «αποβιβάζονται» στην Ελλάδα. Ιδρύουν παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές

Παραρτήματα για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές ετοιμάζουν στην Ελλάδα τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Κολούμπια. Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι σπουδές θα αφορούν συγκεκριμένα αντικείμενα εξειδίκευσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η έλευση αυτή αναμένεται να προσελκύσει, όπως γίνεται αντιληπτό, τεράστιο ενδιαφέρον, έστω και αν σε πρώτη φάση θα αφορά συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, μεταπτυχιακά και προπτυχιακά, στα οποία η εισαγωγή των φοιτητών θα γίνεται είτε μέσω των μηχανογραφικών δελτίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων είτε μέσω προγράμματος υποτροφιών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται στην αγγλική γλώσσα και το πρώτο τμήμα που αναμένεται να λειτουργήσει από το Χάρβαρντ και το ΕΚΠΑ αφορά το άκρως επίκαιρο αντικείμενο των μεταναστευτικών σπουδών.

Μιλώντας στο protothema.gr ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, τόνισε ότι «η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συστηματικής συνεργασίας μεταξύ καθηγητών των σχολών του ΕΚΠΑ και του Χάρβαρντ που ασχολούνται με το Μεταναστευτικό από πολλές σκοπιές, όπως τη νομική, την ιατρική και την πολιτική. Η συνεργασία αυτή και η λειτουργία για πρώτη φορά της θερινής σχολής, που προέκυψε από ενδελεχή αναζήτηση όλων των δεδομένων, ευελπιστούμε να είναι προάγγελος για την ευρύτερη συνεργασία που θα αφορά τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών».

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής λέει από την μεριά του: «Η συνεργασία ΕΜΠ και Columbia University (CU) είναι η πρώτη στο είδος της, δηλαδή αφορά διπλό πτυχίο για προπτυχιακούς φοιτητές – μεταξύ ελληνικού πανεπιστημίου και πανεπιστημίου των ΗΠΑ. Λόγω της εξαιρετικά διακεκριμένης θέσης του CU, η συμφωνία του με το ΕΜΠ αναδεικνύει τη διεθνή υπόληψη του ιδρύματός μας και ενισχύει σημαντικά το αντίκρισμα των διπλωμάτων των φοιτητών μας.

Επιπλέον, η συνεργασία προσφέρει τη δυνατότητα σε εξαιρετικούς φοιτητές μας να εκτεθούν σε συνθήκες σπουδών και ακαδημαϊκού περιβάλλοντος όπου κυριαρχούν η πολυπολιτισμικότητα, η εξωστρέφεια, η πολυδιάστατη ζωή στο campus, η απελευθέρωση δημιουργικών δυνάμεων, η πρωτοπορία στην εκπαίδευση και την έρευνα, η επιδίωξη της επιτυχίας με την ένωση δυνάμεων μέσα από ομαδική δράση αλλά και με τεράστιο χώρο για ατομικό επίτευγμα και η αναζήτηση ευκαιριών σε πολλαπλές κατευθύνσεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + three =