αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑH Red Bull ετοιμάζει αυτοκίνητο… 5,8 εκατ. ευρώ

H Red Bull ετοιμάζει αυτοκίνητο… 5,8 εκατ. ευρώ

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα υπεραυτοκίνητο εμπνευσμένο από τη F1, το οποίο θα σχεδιάσει ο Εϊντριαν Νιούι και το οποίο θα κοστίζει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια λίρες (5,81 εκατομμύρια ευρώ), όταν αρχίσει η παραγωγή του (2025).

Το RB17, το οποίο θα χρησιμοποιεί υβριδικό V8 κινητήρα, θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της πρωτοπόρου των κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα, στο Μίλτον Κέινς της κεντρικής Αγγλίας και θα περιοριστεί σε μια σειρά από 50 αυτοκίνητα.

Το διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για χρήση σε πίστα, θα αποδίδει περισσότερους από 1.100 ίππους.

«Το RB17 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της Red Bull Advanced Technologies, η οποία θα είναι πλέον απολύτως ικανή να δημιουργήσει και να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο σειράς παραγωγής» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας F1 της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

«Επιπλέον, το RB17 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο με τη μάρκα Red Bull είναι διαθέσιμο σε συλλέκτες».

Ο Νιούι είναι ο πιο διάσημος σχεδιαστής της Formula 1, έχοντας «υπογράψει» μια σειρά από αυτοκίνητα που κατάκτησαν τίτλους για τη Williams, τη McLaren και τη Red Bull τις προηγούμενες δεκαετίες.

Βοήθησε επίσης στη δημιουργία της Aston Martin Valkyrie, ενός περιορισμένης έκδοσης υπεραυτοκίνητου δρόμου, το οποίο κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια λίρες.

Το RB17 θα εξασφαλίσει επίσης θέσεις εργασίας, αφού αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις στο Μίλτον Κέινς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − three =