αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μεταφέρει αρνητικότητα πάνω σου

Πέντε απλά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μεταφέρει αρνητικότητα πάνω σου

Έχετε βρεθεί ποτέ κοντά σε κάποιον με κακό mood και σύντομα πέρασε η αρνητικότητά του πάνω σας; Είστε σαν ένα συναισθηματικό… σφουγγάρι που απορροφά την ατμόσφαιρα γύρω σας, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα μέρη που πηγαίνετε και τους ανθρώπους που αφήνετε να εισέλθουν στο ενεργειακό σας πεδίο.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι είναι να επιτρέπουν την κρίση των άλλων να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή τους. Είναι τοξικό να επιτρέπεις την αρνητικότητα ενός ατόμου να σε επηρεάζει. Εάν μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε, έχουν αποκτήσει εξουσία πάνω σας.

Πρέπει να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το ποιους επιτρέπετε να μπουν στον κύκλο σας. Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι κάποιος θέλει να βλάψει το ενεργειακό σας πεδίο και πρέπει να σταματήσετε αυτές τις τοξικές επιρροές.

1. Η γνώμη του ρίχνει την αυτοεκτίμησή σου και αποστραγγίσει από την ενέργειά σου

Όπως λέει και η παλιά παροιμία, μπορείς να ευχαριστήσεις μερικούς ανθρώπους για μερικές φορές, αλλά δεν θα ευχαριστήσεις τους πάντες για πάντα. Τα άτομα έχουν απόψεις και πολλές από αυτές τις πεποιθήσεις δεν θα ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις σας. Ενώ πρέπει να είστε ευγενικοί με τις απόψεις των άλλων, δεν μπορείτε να τους επιτρέψετε να υπαγορεύουν το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι αποκτήσατε ένα νέο κούρεμα που θέλατε. Ωστόσο, ένας συνάδελφος μισεί το νέο κούρεμα σας και δεν διστάζει να σας πει ότι είστε… πολύ μεγάλοι για αυτό το στυλ. Αν αφήσετε αυτή την αρνητικότητα να σας διαπεράσει, τους δίνετε τον έλεγχο. Ακόμα και σε απλά θέματα.

2. Χαλάει το πρόγραμμα σου

Έχετε ελεύθερη επιλογή και δεν ζείτε μέσα στα πλαίσια ενός άλλου ατόμου. Ωστόσο, όταν αρχίζουν να σας υπαγορεύουν πού θα πάτε, ποιον θα δείτε ή αν θα παρευρεθείτε στην Χ οικογενειακή συγκέντρωση, μπαίνουν στο ενεργειακό σας πεδίο. Ένα τέτοιο άτομο θέλει να διασφαλίσει ότι οι γύρω του ευθυγραμμίζονται με τις… οδηγίες του. Να θυμάστε ότι παίρνετε τις αποφάσεις μόνοι σας και ποτέ μην αφήσετε κανέναν άλλο να σας πει πού μπορείτε να πάτε ή τι μπορείτε να κάνετε.

3. Δεν αναγνωρίζει τις δυνατότητες σου

Οι άνθρωποι στη ζωή σας θα πρέπει να σας ανεβάζουν και να προσπαθουν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας. Ωστόσο, όταν η ζωή σε χτυπάει σκληρά και όταν ο διευθυντής σου δεν σου δίνει προαγωγή προαγωγή ή χάνεις τη δουλειά σου, κάποιοι τοξικοί άνθρωποι σε κάνουν ακόμα χειρότερα. Δεν το χρειάζεσαι αυτό στη ζωή σου. Μην τα παρατάτε και μην τους αφήνετε να ελέγξουν την αυτοεκτίμησή σας, καθώς μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε. Σκόνταψες και έπεσες, αλλά θα σηκωθείς και θα προσπαθήσεις ξανά. Θυμηθείτε, η μόνη πραγματική αποτυχία να μην προσπαθείς.

4. Προσπαθεί να σου αποδείξει ότι πάντα κάνεις λάθος

Δεν έχει σημασία τι λέτε ή τι κάνετε, καθώς αυτό το άτομο προσπαθεί πάντα να σας αποδείξει ότι κάνετε λάθος. Πιστεύουν ότι όλα όσα λέτε πρέπει να αλλάξουν ώστε να ταιριάζουν με τις απόψεις τους. Δεν χρειάζεται να πείσετε κανέναν άλλον για την αξία σας ή την εγκυρότητα των λεγομένων σας, καθώς δεν χρειάζεται να αποδείξετε ποιος είστε σε κανέναν. Μην αφήσετε αυτό το τοξικό άτομο να καταστρέψει το ενεργειακό σας πεδίο με χρόνια αρνητικότητα.

5. Εστιάζεις στο να ευχαριστείς (μόνο) τον άλλο

Μην φτάσετε να ζείτε τη ζωή σας για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο, όσο κι αν τον αγαπάτε. Κάθε λεπτό της ημέρας που περνάτε σκεπτόμενοι πώς να ευχαριστήσετε αυτό το άτομο είναι άλλα 60 δευτερόλεπτα που σας έχουν «κλέψει». Όταν κολλάς σε αυτούς τους αρνητικούς ανθρώπους, κυριαρχούν στο μυαλό σου.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =