αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Mercedes, η Hewlett Packard και οι άλλοι: Τι έκαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη 10 Γερμανικών κολοσσών στην Αθήνα

H Mercedes, η Hewlett Packard και οι άλλοι: Τι έκαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη 10 Γερμανικών κολοσσών στην Αθήνα

Επαφές με επιχειρηματίες, εκπροσώπους φορέων, πολιτικούς παράγοντες, τραπεζίτες, με τον Γερμανό Πρέσβη, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχαν σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr υψηλόβαθμα στελέχη 10 γερμανικών εταιρειών που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα στελέχη, μεταξύ των οποίων οι CEOs των Mercedes Benz Bank AG, Nanogate AG και ECLART GmbH, ο managing director HP της Hewlett Packard GmbH, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa Technik AG, ο CFO του ομίλου METRO, αλλά και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βόννης, επισκέφθηκαν την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για την οικονομία και τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας.

Οι ίδιες πηγές πάντως χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη διήμερη επίσκεψη, των εκπροσώπων του Οργανισμού Baden – Baden Enterpreneur Talks, ως εθιμοτυπική, σημειώνοντας πως αντίστοιχες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σήμερα, βάσει στοιχείων που έχει συγκεντρώσει από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα 121 μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περί τους 29.000 εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας, σε σύνολο, τζίρο της τάξης των 7,3 δισ. ευρώ.

Σωρευτικά, οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα έχουν φθάσει τα 21 δισ. ευρώ, καλύπτοντας περίπου το 20% των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ η Γερμανία είναι η πρώτη προμηθεύτρια χώρα για την Ελλάδα, διατηρώντας μερίδιο 10,4% του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών το 2017. Επίσης, το 2017 βρέθηκε στη δεύτερη θέση μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Ελλάδας ως προς τις εξαγωγές, απορροφώντας μερίδιο της τάξης του 7% επί του συνόλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =