αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH JPMorgan κατηγορείται ότι άνοιξε θυρίδες και πούλησε κοσμήματα 10 εκατ. δολάριων

H JPMorgan κατηγορείται ότι άνοιξε θυρίδες και πούλησε κοσμήματα 10 εκατ. δολάριων

Αντιμέτωπη με αγωγή που κατέθεσε ζευγάρι εναντίον της, βρίσκεται η JPMorgan, καθώς κατηγορείται ότι πούλησε περιεχόμενο θυρίδων με κοσμήματα και άλλα πολύτιμα είδη, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, εν αγνοία τους.

Ο  Χόρχε και η Στέλα Αρανέτα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, υποστηρίζουν ότι η τράπεζα τους έστειλε ειδοποιήσεις για  καθυστέρησεις πληρωμών σε λάθος διεύθυνση, με αποτέλεσμα να μην είναι ενήμεροι. Όταν αποκαλύφθηκε το λάθος και πλήρωσαν πλήρως τα καθυστερημένα ποσά, η JPMorgan, που είχε κατασχέσει τα περιεχόμενα των θυρίδων, τους διαβεβαίωσε ότι θα τους τα επέστρεφε τα κατασχεμένα  Αντί γι’ αυτό, τα έβγαλε σε πλειστηριασμό.

Οι ισχυρισμοί και από τις δύο πλευρές

Το ζευγάρι, που διαμένει στις Φιλιππίνες αλλά έχει διαμέρισμα στο Μανχάταν στην Park Avenue, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υποστηρίζει ότι πληρωμές των θυρίδων που είχαν μισθωθεί σε υποκαταστήματα της JPMorgan στη Νέα Υόρκη από το 2006, γίνονταν άμεσα από τους λογαριασμούς τους.

Η τράπεζα από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι παρέμενε μία οφειλή και ότι έστειλε προειδοποιήσεις στους  Αρανέτας πριν από τον πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, τον Μάρτιο του 2016 ταχυδρόμησε ειδοποιήσεις σχετικά με την ανανέωση δύο από τις θυρίδες, προειδοποιώντας ότι θα τις ανοίξουν και θα αφαιρεθεί το περιεχόμενό τους εάν οι πληρωμές δεν γίνουν εντός 60 ημερών.

Σύμφωνα ωστόσο με την αγωγή, οι εν λόγω ειδοποιήσεις δεν εστάλησαν στις διευθύνσεις της Νέας Υόρκης, αλλά σε ταχυδρομική θυρίδα στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, κι έτσι οι Αρανέτας δεν έλαβαν γνώση για τις προειδοποιήσεις.

Διαβεβαιώσεις ότι θα τους επιστραφούν τα τιμαλφή

Τον Φεβρουάριο του 2017, η τράπεζα διέρρηξε τέσσερεις από τις επτά θυρίδες του ζευγαριού, αφαίρεσε το περιεχόμενο και τα μετέφερε σε ασφαλή χώρο. Τον Οκτώβριο του 2019 όταν οι Αρανέτας έμαθαν πως οι θυρίδες είχαν ανοιχτεί πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους, οπότε η JPMorgan φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι τα τιμαλφή τους θα επιστραφούν.

Όμως η τράπεζα πούλησε το περιεχόμενο σε δημοπρασία λιγότερο από 10 μήνες αργότερα για συνολικά περισσότερα από 552.700 δολάρια.

Οι Αρανέτας ισχυρίζονται ότι αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα της αξίας του περιεχομένου – που αποτελείται κυρίως από πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα και νομίσματα  ενώ υπολογίζουν την αξία του μεταξύ 8 και 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τράπεζα  παραδέχτηκε ότι κάποιες πληρωμές έγιναν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά έστειλε επιπλέον  ειδοποιήσεις τον Ιούλιο του 2020 προειδοποιώντας ότι το περιεχόμενο θα πωλούνταν σε πλειστηριασμό αργότερα το ίδιο έτος, εάν το χρέος δεν εξοφλείτο στο σύνολό της.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Ναόμι Μπούσβαλντ απέρριψε την Τετάρτη έναν από τους ισχυρισμούς της αγωγής που έγινε το 2022  σύμφωνα με την τραπεζική νομοθεσία της Νέας Υόρκης, αλλά η υπόθεση συνεχίζεται να εκδικάζεται για άλλες κατηγορίες.

Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =