αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Blue Origin πάει τη NASA στα δικαστήρια- Δεν κρατήθηκε και απάντησε… σαρκαστικά ο Elon Musk με ένα tweet

H Blue Origin πάει τη NASA στα δικαστήρια- Δεν κρατήθηκε και απάντησε… σαρκαστικά ο Elon Musk με ένα tweet

Μια… μάχη του διαστήματος έχει ξεσπάσει. Όπως έγινε γνωστό, η Blue Origin του Jeff Bezos θα πάει τη NASA στα δικαστήρια, μετά την απόφαση της τελευταίας να δώσει το συμβόλαιο ύψους $2.9 δισεκατομμυρίων για την αποστολή στη Σελήνη, στην SpaceX του Elon Musk.

Ο Bezos θεωρεί άδικη την επιλογή μίας μόνο εταιρίας για την ανάπτυξη της αποστολής που θα φέρει αστροναύτες στη Σελήνη. Η αρχική πρόταση της Blue Origin ανερχόταν στα $5.9 δισεκατομμύρια, αλλά πρόσφατα ο Bezos πρότεινε την απαλλαγή της NASA από τις πληρωμές $2 δισεκατομμυρίων προς την Blue Origin.

Η αρχική πρόθεση της NASA ήταν να έχει δύο διαφορετικές εταιρίες να αναπτύσσουν landers για τη Σελήνη, ωστόσο περικοπές από το Κογκρέσο την ανάγκασαν να επιλέξει την SpaceX. Απόφαση που κατά την Blue Origin είναι άδικη επειδή επιτράπηκε στην SpaceX να αλλάξει την προσφορά της ενώ στην Blue Origin όχι.

Η Blue Origin δεν έμεινε εκεί, αλλά κατακρίνει και το σχέδιο της SpaceX χαρακτηρίζοντάς το υπερβολικά περίπλοκο και με αυξημένα ρίσκα.

O Musk δεν θα μπορούσε να τα αφήσει ασχολίαστα όλα αυτά, και έκανε ένα σαρκαστικό tweet: «το λυπηρό είναι ότι ακόμα κι αν ο Άγιος Βασίλης ήθελε να κάνει το hardware τους πραγματικότητα δωρεάν, το πρώτο πράγμα που θα κάνατε θα ήταν να το ακυρώσετε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − two =