αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλές στρατηγικές για να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Πέντε απλές στρατηγικές για να εξοικονομήσεις χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Υπάρχουν αυτοί που μόνιμα παραπονιούνται ότι «δεν προλαβαίνουν». Την ίδια στιγμή υπάρχουν και οι άνθρωποι που καταφέρνουν να είναι παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν όλα τα tasks που έχουν στο πλάνο τους. Τι κάνουν οι δεύτεροι; Διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους. Άλλωστε όλοι έχουμε 24 ώρες διαθέσιμες κάθε ημέρα, και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 απλές κινήσεις για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.

1# Μάθε να λες «όχι». Αν δεσμεύεστε σε πολλές δουλειές χωρίς να σκέφτεστε σοβαρά το χρόνο και τις δυνατότητές σας, η σωστή διαχείριση του χρόνου θα είναι σχεδόν αδύνατη. Χρειάζεται να μάθετε να αρνείστε και σε ορισμένες ευκαιρίες. Δεχόμαστε να δεσμευτούμε στο χρόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι έχουμε και σε εργασίες και γεγονότα, για τα οποία νοιαζόμαστε πραγματικά.

2# Ολοκληρώστε πρώτα τις σημαντικότερες εργασίες. Ο χρυσός κανόνας της διαχείρισης χρόνου. Κάθε πρωί χρειάζεται να αναγνωρίσετε δύο ή τρεις εργασίες που είναι πιο σημαντικές και ξεκινήστε από εκείνες. Αφού έχετε ολοκληρώσει τα απαραίτητα, συνεχίζετε στις επόμενες με λιγότερο άγχος.

3# Ξεκίνα νωρίς. Σχεδόν όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να αναβάλουμε. Νιώθουμε ότι προλαβαίνουμε και ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή θα τα καταφέρουμε. Όμως, αν καταπολεμήσετε το μικρόβιο της αναβλητικότητας, θα διαπιστώσετε πόσο ανετότερα εργάζεστε χωρίς στρες και χωρίς την πίεση της προθεσμίας. Και όχι μόνο αυτό• σύντομα, θα αντιληφθείτε ότι και η ποιότητα της δουλειάς σας θα βελτιωθεί.

4# Δούλεψε μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Αντί να ξεκινάτε μια εργασία λέγοντας ότι θα μείνετε εκεί μέχρι να τελειώσετε, δοκιμάστε να οριοθετήσετε το χρόνο σας. Ο χρονικός περιορισμός θα σας πιέσει να συγκεντρωθείτε και να είστε πιο αποτελεσματικοί, ακόμα και αν προς το τέλος χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα.

5# Αξιοποίησε τους χρόνους αναμονής. Υπάρχει ακόμα χρόνος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε. Αίθουσες αναμονής, ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα, χρόνος μετακίνησης με τα μέσα, ακόμα και στο γυμναστήριο. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να διαβάζετε, να γράφετε, να οργανώνετε τις εργασίες σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 1 =