αρχικηVIRALGunrid: H IKEA έφτιαξε κουρτίνα που καταστρέφει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους (BINTEO)

Gunrid: H IKEA έφτιαξε κουρτίνα που καταστρέφει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους (BINTEO)

Ένα ιδιαίτερο προϊόν έφτιαξε η IKEA. Πρόκειται για την κουρτίνα Gunrid. Η οποία αποτελεί ένα προϊόν έρευνας πολλών χρόνων στις τεχνολογίες για τον καθαρισμό του αέρα.

Η κουρτίνα αυτή βοηθά στην καταστροφή της εσωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ή σύνθετων συστημάτων φιλτραρίσματος. Αντιθέτως, λειτουργεί όπως ένα φυτό σπιτιού, που φωτοσυνθέτει.

To Gunrid πρόκειται ουσιαστικά για ένα ύφασμα που διαθέτει «ορυκτό φωτοκαταλύτη», ο οποίος ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με το φως. Τότε, καταστρέφει τους κοινούς εσωτερικούς ρύπους, όπως τις οσμές και τη φορμαλδευγή, μια φυσική οργανική ένωση, που υπάρχει στις βιομηχανικές ρητίνες και είναι καρκινογόνα.

«Επιτυχή εργαστηριακά τεστ πραγματοποιήθηκαν ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο φωτοκαταλύτης λειτουργεί και ότι είναι ασφαλής. Το επόμενο βήμα είναι τα τεστ σε δωμάτια και σπίτια να επιβεβαιώσουν ότι οι κουρτίνες Gunrid απομακρύνουν αποτελεσματικά τις πτητικές οργανικές ενώσεις από αυτά», αναφέρει ο Mauricio Affonso, product developer της IKEA.

Ο ίδιος τονίζει: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν απλό, βολικό και προσιτό τρόπο ώστε να καθαρίσουμε τον αέρα που δεν θα έπιανε πολύ χώρο στα σπίτια των ανθρώπων».

«Ήμασταν περίεργοι για την δημιουργία ενός προϊόντος που είναι πολυλειτουργικό και βοηθά στο να διασπάσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που πολλοί καθαριστές αέρα αφήνουν πίσω», συμπληρώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nine =