αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΧρησιμοποιείς αυτές τις 6 μικρές φράσεις στην καθημερινότητα σου; Κι όμως, μπορούν να φέρουν θετικότητα σε 1 λεπτό

Χρησιμοποιείς αυτές τις 6 μικρές φράσεις στην καθημερινότητα σου; Κι όμως, μπορούν να φέρουν θετικότητα σε 1 λεπτό

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους βουτηγμένοι στον θυμό. Ο θυμός είναι μια μορφή αρνητικότητας. Και δεν είναι καλό να έχεις αρνητικότητα στη ζωή σου, γενικά.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις για να φέρεις περισσότερη θετικότητα και αισιοδοξία στη ζωή σου; Μερικές φορές, είναι τόσο απλό, όσο μια μικρή φράση. Σαν τις 6 που θα δεις παρακάτω. Είναι μερικές φράσεις που μπορούν να φέρουν θετικότητα στη ζωή σου μέσα σε 1 λεπτό. Αρκεί να τις χρησιμοποιείς μέσα στην καθημερινότητα σου, όταν η κατάσταση… γίνεται ζόρικη.

«υπάρχει λύση»

Εάν υπάρχει πρόβλημα τότε υπάρχει κι η λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχετε ένα δίλημμα. Επικεντρώστε τη σκέψη σας στο να βρείτε τη λύση, και μην στέκεστε στο πρόβλημα. Αναζητώντας και δίνοντας έμφαση στην εξεύρεση λύσεων θα μάθετε και να εξελιχθείτε. Ψάχνοντας τη λύση είναι σαν να ρωτάτε τον εαυτό σας το τι θέλει, έτσι αργότερα θα ξέρετε κι αυτά που δεν θέλετε.

«είναι ενδιαφέρον»

Χαρακτηρίζοντας κάτι ως ενδιαφέρον, κρατάτε την αρνητική κριτική μακριά από τη σκέψη σας. Λέγοντας αυτό αφού ακούσετε κάτι, έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με τον συνομιλητή σας και να έχετε έναν εποικοδομητικό διάλογο, κι όχι μόνο απλά να επικοινωνήσετε μαζί του. Πριν προδικάσετε αν σας αρέσει ή δεν σας αρέσει κάτι, χαρακτηρίστε το αρκετά ενδιαφέρον, ώστε να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα συνεννόησης με τους άλλους ανθρώπους.

«είναι αστείο»

Αισθανθείτε καλά, διασκεδάστε περισσότερο και αγχωθείτε λιγότερο. Κάθε μέρα φροντίστε να είστε με άτομα που μπορούν να σας κάνουν να γελάσετε με ένα αστείο.

«έχω ελπίδες»

Να έχετε πίστη κι ελπίδες πως όλα στο τέλος θα εξελιχθούν αισίως. Τελικά, τα πράγματα θα δουλέψουν για σας! Κάπως έτσι, μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και μια δύσκολη προσπάθεια, για την οποία οι άλλοι ποντάρουν… στην αποτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν τις πιθανότητες εναντίον τους όταν ξεκίναγαν. Θυμήσου και το άρθρο: Jack Ma: Η ιστορία του φτωχού (αλλά πεισματάρη) Κινέζου που έφτιαξε την Alibaba και έγινε δισεκατομμυριούχος.

«ναι»

Αυτή δεν είναι φράση, αλλά μια λέξη. Το ναι είναι μια ισχυρή λέξη. Σας κάνει εξωστρεφείς, σας ενισχύει, σας δυναμώνει, σας βοηθά να αποκτάτε περισσότερη ενέργεια, γεμίζει με αφθονία τη ζωή σας. Αφήστε τις αρνητικές σκέψεις στην άκρη και επιβεβαιώστε τις θετικές αμέσως λέγοντας ναι. Είναι απολαυστικό να λέτε ναι σε ένα πράγμα που γνωρίζετε ότι το θέλετε πολύ. Πείτε ναι στις επιθυμίες σας και πολύ σύντομα αυτές θα πραγματοποιηθούν.

«είμαι υγιής»

Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ένα υγιές σώμα είναι να σκεφτόμαστε και να εκφράζουμε την καλή κατάσταση της υγείας μας. Το αίσθημα ευγνωμοσύνης για την υγεία μας θεραπεύει τον εαυτό μας από τα πάντα. Άλλωστε, η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αν το έχεις αυτό, μπορείς να κινηθείς προς τους μεγάλους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 16 =