αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Millennials, σταματήστε να απολογείστε για το Job-Hopping

Forbes: Millennials, σταματήστε να απολογείστε για το Job-Hopping

Οι παλιότερες γενιές σκέφτονταν κάπως έτσι: «Να μπω σε μια σίγουρη δουλειά, να μείνω πολλά χρόνια και να… πάρω σύνταξη από εκεί». Οι Millennials δεν ακολουθούν αυτό το μοντέλο. Αλλάζουν δουλειές πολύ συχνά. Το Forbes αναλύει σε άρθρο του αυτό το θέμα. Αφού από την μια έχουμε νέους οι οποίοι κάνουν το λεγόμενο Job-Hopping, ενώ από την άλλη πάντα υπάρχει το ερώτημα για το αν αυτή η αλλαγή δουλειών τελικά «πλήττει» το βιογραφικό κάποιου. Πως να εξηγήσεις σε ένα μελλοντικό εργοδότη το γιατί αλλάζεις εργασιακή στέγη κάθε τόσο;

Το Forbes είναι ξεκάθαρο, και λέει ότι οι Millennials πρέπει να σταματήσουν να απολογούνται. Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Careerbuilder, το 45% των τωρινών εργαζομένων σκοπεύει να μείνει στον τωρινό εργοδότη του για λιγότερο από δύο χρόνια. Μετά πιθανότατα θα αναζητήσει κάτι καλύτερο. Άρα λοιπόν το Job-Hopping πρέπει να πάψει να είναι ταμπού.

Οι Millennials αλλάζουν συχνά δουλειά για να πάρουν έναν καλύτερο μισθό, να αναπτύξουν την καριέρα τους, να αλλάξουν τοποθεσία ή για να βρουν μια καλύτερη εταιρική κουλτούρα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και οι εργοδότες που θέλουν να προσλάβουν έναν άνθρωπο που έχει αλλάξει πολλά εργασιακά περιβάλλοντα. Αφού τέτοιοι υποψήφιοι συνήθως έχουν πολλές παραστάσεις, έχουν εργαστεί σε ανταγωνιστές (άρα μπορούν να φέρουν χρήσιμες πληροφορίες), ενώ επίσης είναι καλοί στην προσαρμοστικότητα.

Δεν είναι κακό να αλλάζεις δουλειές. Αρκεί βέβαια να έχεις να δώσεις μια καλή εξήγηση, αν ερωτηθείς σε μια Job Interview. Και το ακόμα σημαντικότερο: Να έχεις κάποια καλά αποτελέσματα να δείξεις. Τότε όλα τα άλλα θα είναι λεπτομέρειες…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =