αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑFolli Follie: Προφυλακίστηκαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Folli Follie: Προφυλακίστηκαν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Προφυλακίστηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στην ανακρίτρια Κων. Αλεξοπούλου, ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης.

Αντίθετα ελεύθερη αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος του Τζώρτζης βαρύνονται με κατηγορίες για πληθώρα κακουργηματικών αδικημάτων .

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας έχουν ήδη απολογηθεί ακόμη 27 πρόσωπα- στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα. 

Όλα άρχισαν την άνοιξη του 2018 δυόμισι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM), το οποίο και αμφισβητούσε ευθέως τα μεγέθη της εταιρείας για την παρουσία της και τα έσοδα στην Ασία. Αρχικά η Folli Follie αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο το πόρισμα της Alvarez & Marsal ήρθε ουσιαστικά να δικαιώσει το fund, αλλά και να δώσει το λόγο στη Δικαιοσύνη. Πλέον η εταιρεία βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης μέσω των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα: απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων. Η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογείται για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση. Οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ για τα πεπραγμένα του ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 1 =