αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑConvoy: Αυτή είναι η startup στην οποία επένδυσαν οι Bill Gates και Jeff Bezos

Convoy: Αυτή είναι η startup στην οποία επένδυσαν οι Bill Gates και Jeff Bezos

Δύο μεγάλοι επιχειρηματίες και δισεκατομμυριούχοι. Μια startup. Και το Σιάτλ. Όλα αυτά συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα: Οι Bill Gates και Jeff Bezos έχουν στρέψει το βλέμμα τους (και τα κεφάλαια τους), σε μια εταιρία με έδρα στο Σιάτλ. Και σίγουρα έχει τη σημασία του, αφού μιλάμε για δύο ανθρώπους που θεωρούνται κορυφαίοι στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Η startup ονομάζεται Convoy, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και μόλις πριν λίγες ημέρες έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 62 εκατ. δολαρίων, από τον Bill Gates και τραπεζίτες, όπως σημειώνει το Bloomberg. Λίγο καιρό πριν, είχε επενδύσει εκεί και ο Jeff Bezos.

Τι κάνει η εν λόγω εταιρία: Έχει αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο «ταιριάζει» τα κοντινά διαθέσιμα φορτηγά, με φορτία που έρχονται μέσω καραβιών. Κάτι σαν την «Uber των φορτηγών» όπως την ονομάζουν πολλοί. Ενώ σε αυτήν έχουν ρίξει χρήματα και άλλοι γνωστοί businessmen.

Όσο για το πόσα χρήματα έχει «σηκώσει» συνολικά από τότε που ιδρύθηκε; Φτάνουν τα 80 εκατ. δολάρια. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι αντίστοιχη υπηρεσία λάνσαρε και η Uber, με το όνομα Uber Freight. Που συνδέει φορτηγατζήδες με φορτία μακρινών αποστάσεων. Με τις δύο πλατφόρμες να θεωρούνται ανταγωνίστριες στο εν λόγω πεδίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =