αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCoinbase: Σε περίπτωση χρεοκοπίας θα χάσετε όλα σας τα λεφτά

Coinbase: Σε περίπτωση χρεοκοπίας θα χάσετε όλα σας τα λεφτά

Η Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, κατά τη διάρκεια της έκθεσης των κερδών της, αποκάλυψε πως σε περίπτωση χρεοκοπίας της, οι πελάτες της ενδέχεται να χάσουν όλα τους τα χρήματα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που, η γνωστή εταιρεία προχώρησε σε μια τέτοια δήλωση. Μέχρι σήμερα, οι υπέρμαχοι της κρυπτογράφησης υποστήριζαν πως τα κρυπτονομίσματα δίνουν στους ανθρώπους πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους. Κάτι τέτοιο βέβαια, ισχύει μόνο στην περίπτωση που τα άτομα αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα σε προσωπικά πορτοφόλια και όχι σε πλατφόρμες όπως η Coinbase. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να διατηρούν ένα πορτοφόλι «αυτοεπιμέλειας».

«Επειδή τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που διατηρούνται από μία εταιρεία crypto μπορεί να θεωρηθούν ιδιοκτησία μιας πτωχευτικής περιουσίας, σε περίπτωση πτώχευσης, τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας για λογαριασμό των πελατών μας θα μπορούσαν να υπόκεινται σε διαδικασία πτώχευσης. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι πελάτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται ως γενικοί ακάλυπτοι πιστωτές», ανέφερε η εταιρεία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η εταιρεία πτωχεύσει, οι χρήστες της δεν θα έχουν πλέον, πρόσβαση στα χρήματά τους, επειδή οι λογαριασμοί τους θα ανήκουν στην ιδιοκτησία της Coinbase.

Πρόκειται πράγματι, για ένα διαφορετικό καθεστώς συγκριτικά με τις παραδοσιακές επενδύσεις. Σε περίπτωση πτώχευσης μιας τράπεζας για παράδειγμα, πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί, συμπεριλαμβανομένων των επιταγών και των αποταμιεύσεων, είναι ασφαλισμένοι από την Federal Deposit Insurance Corp. για έως και 250.000 δολάρια ανά λογαριασμό.

Αμέσως μετά την έκθεση των κερδών της Coinbase, η οποία οδήγησε τη μετοχή της σε πτώση άνω του 23%, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Άρμστρονγκ, καθησύχασε πως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας τη δεδομένη στιγμή. Απευθυνόμενος στους πελάτες της εταιρείας υποστήριξε πως τα χρήματά τους ήταν ασφαλή και ζήτησε συγγνώμη που δεν ήταν πιο ειλικρινής από την αρχή. Δήλωσε τέλος, πως η εταιρεία του προχώρησε σε αυτή τη δήλωση λόγω κάποιων νέων κανόνων που τέθηκαν πρόσφατα, σε ισχύ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =