αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑCNBC: Οι 10 συνήθειες που πρέπει να έχεις στα 20s σου, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος στη ζωή σου

CNBC: Οι 10 συνήθειες που πρέπει να έχεις στα 20s σου, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος στη ζωή σου

Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, θα πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά. Τι σημαίνει αυτό; Από τις καθημερινές σου συνήθειες. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις να έχεις έξυπνες συνήθειες, τόσο πιο κοντά θα έρθεις στον μεγάλο στόχο σου.

Το αμερικανικό CNBC έφτιαξε μια λίστα. Σε αυτή θα δεις τις 10 συνήθειες που πρέπει να έχεις στα 20s σου, αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος. Ναι, πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς. Μπορεί για πολλούς η δεκαετία των 20 να θεωρείται… χαλαρή, ωστόσο ακριβώς σε εκείνη την χρονική περίοδο είναι που πρέπει να βάλεις καλές βάσεις για το μέλλον σου.

Εσύ πόσες από αυτές τις συνήθειες έχεις;

1# Αυτοματοποίηση. Το κάνουν πολλοί εκατομμυριούχοι. Καθορίζουν από πριν που θα πηγαίνουν τα έξοδα τους κάθε μήνα. Και ξέρουν επίσης από που θα έρθουν τα έσοδα. Και πόσα χρήματα θα πάνε για αποταμίευση. Υπάρχει μια αυτοματοποίηση. Σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν και πολλά Apps.

2# Πολλές ροές εισοδήματος. Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι λένε ότι το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πόσα χρήματα βάζεις στην άκρη. Αλλά στο πόσα έσοδα έχεις. Ξεκίνα από τα χαμηλά, και στην συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσεις πολλές ροές εισοδήματος.

3# Κάνε παρέα με πετυχημένους ανθρώπους. Το έχουμε πει και εδώ στο It’s Possible. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα ή έχουν καταφέρει κάποιες επιτυχίες. Θα σε «τραβήξουν» και εσένα προς τα πάνω.

4# Think Big. Μια φράση που θα ακούσεις σε πολλά επιχειρηματικά events. Αφιέρωσε χρόνο για να σκεφτείς ιδέες. Μεγάλες ιδέες. Και στην συνέχεια κάνε της πράξη. Αν κάθε βράδυ… αράζεις στο Netflix, μάλλον δεν θα καταφέρεις πολλά.

5# Επενδύσεις. Βρες τα πεδία που σε ενδιαφέρουν. Και κάνε επενδύσεις. Έτσι θα έχεις πιθανότητες να πάρεις ακόμα περισσότερα χρήματα. Ξεκίνα με μικρό κεφάλαιο, και στην συνέχεια προσπάθησε να επενδύσεις περισσότερα.

6# Πλάνο. Γραπτό. Κάνε to-do λίστες. Στο χαρτί ή σε ένα Word. Και μετά προσπάθησε να πετύχεις έναν- έναν τους στόχους.

7# Ξύπνα νωρίς. Δύσκολο στα 20s. Αλλά είναι μια συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι. Έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα για να πετύχεις αυτά που θες. Και μη ξεχνάς ότι τις πολύ πρωινές ώρες θα έχεις και λιγότερους περισπασμούς.

8# Συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους. Ξεκάθαρους στόχους, συγκεκριμένο πλάνο και deadlines. Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται στην τύχη.

9# Όχι χρέη. Στα 20s σου πρέπει να ξεμπερδέψεις με τα όποια χρέη έχεις, και να μην τα «κουβαλήσεις» σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οργάνωσε τα έσοδα σου, και φρόντισε ένα χρηματικό ποσό να πάει στην αποπληρωμή των όποιων χρεών.

10# Νιώσε άνετα… με το να μην είσαι άνετα. Η επιτυχία δεν βρίσκεται μέσα στην ζώνη άνεσης σου. Προσπάθησε να επεκτίνεις τα όρια σου και να κάνεις τολμηρές επιλογές. Ακόμα κι αν νιώσεις λίγο άβολα σε κάποιες στιγμές. Μόνο έτσι θα εξελιχθείς και ίσως κάποια ημέρα γίνεις εκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − twelve =