αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑChrome: Τέλος το χαρακτηριστικό εξοικονόμησης MB στο Android

Chrome: Τέλος το χαρακτηριστικό εξοικονόμησης MB στο Android

Η Google ανακοίνωσε πως προσεχώς θα αφαιρέσει ένα χαρακτηριστικό που βοηθούσε εδώ και πολλά χρόνια τους κατόχους Android συσκευών να εξοικονομούν Mb κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Ο λόγος γίνεται για το ‘Lite mode’ του Chrome, το οποίο πριν εμφανιστεί κάποια σελίδα στον browser της συσκευής, αποστελλόταν στους servers της Google για συμπίεση και το αποτέλεσμα ήταν να εξοικονομούνται Mb από το πακέτο κινητής τηλεφωνίας του χρήστη και οι σελίδες να φορτώνουν σε πολλές περιπτώσεις γρηγορότερα.

Το Lite Mode έκανε το ντεμπούτο του στο Android το 2014, αρχικά γνωστό ως Data Saver, και μάλιστα το 2015 εμπλουτίστηκε και με τη δυνατότητα να μπλοκάρει εξ ολοκλήρου τις εικόνες για να καταναλώνονται ακόμη λιγότερα Mb.

Τώρα, ο κύκλος ζωής του χαρακτηριστικού φτάνει στο τέλος του με την έκδοση M100 του Google Chrome, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στις 29 Μαρτίου. Η Google θεωρεί πως δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης για το Lite mode, αφού τα πακέτα με απεριόριστα δεδομένα έχουν αρχίσει να καθιερώνονται παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Google τονίζει:

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μείωση του κόστους των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε πολλές χώρες και έχουμε κάνει πολλές βελτιώσεις στον Chrome για να ελαχιστοποιήσουμε περαιτέρω τη χρήση δεδομένων και να βελτιώσουμε τη φόρτωση των ιστοσελίδων. Η λειτουργία Lite καταργείται λοιπόν, αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι o Chrome μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη εμπειρία φόρτωσης στα κινητά.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =