αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCEO Ryanair: Ξεχάστε τα πολύ φθηνά εισιτήρια

CEO Ryanair: Ξεχάστε τα πολύ φθηνά εισιτήρια

Την άποψή του ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι «πολύ φθηνά» και θα πρέπει οι τιμές να αυξηθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου οι αεροπορικές εταιρείες να παραμείνουν ανταγωνιστικές, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Η Ryanair υπό τον Μάικλ Ο’ Λίρι ήταν πρωτοπόρος στην καθιέρωση οικονομικών ταξιδιών, προσφέροντας φθηνά εισιτήρια που έκαναν τα αεροπορικά ταξίδια προσιτά σε εκατομμύρια ανθρώπους, ασκώντας παράλληλα πίεση στα περιθώρια κέρδους των άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Η προειδοποίησή του συμπίπτει με τις αυξήσεις των εισιτηρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι, καθώς η επιβατική κίνηση έχει ανακάμψει και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν τα δρομολόγιά τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής ανέφερε ότι ο συνδυασμός των υψηλών τιμών πετρελαίου και των περιβαλλοντικών τελών θα αναγκάσουν τελικά τη χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία να αυξήσει τις τιμές στα εισιτήρια της. Η μέση τιμή θα πάει κάπου μεταξύ 50 και 50 ευρώ, από 40 ευρώ που είναι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + one =