αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑCEO Huawei: Το ban θα μειώσει τα έσοδα μας κατά 10 δισ. δολάρια, αλλά… οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν περισσότερο

CEO Huawei: Το ban θα μειώσει τα έσοδα μας κατά 10 δισ. δολάρια, αλλά… οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν περισσότερο

Τον προηγούμενο μήνα, τα Huawei Mate 30 κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη χωρίς Google Apps και Services. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Huawei, Ren Zhengfei, παραδέχτηκε ότι δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Google, τουλάχιστον στα Mate 30.

Σύμφωνα με τον Ren Zhengfei, ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ θα μειώσει τα έσοδα της εταιρείας από πωλήσεις συσκευών στην Ευρώπη κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ο ίδιος σχολιάζει ότι μπορεί η απώλειες να φαίνονται μεγάλες, αλλά ο αντίκτυπος στην εταιρεία δεν είναι τόσο μεγάλος.

Ο Ren Zhengfei ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα να ανησυχούν από ότι η Huawei. Τόνισε ότι η βάση του 5G δικτύου τους είναι ισχυρή και δεν έχουν ανάγκη οποιαδήποτε εξαρτήματα προέρχονται από τις ΗΠΑ. Βέβαια, συμπλήρωσε ότι το συνολικό οικοσύστημα της εταιρείας θα επηρεαστεί από τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά πιστεύει ότι θα έχει επανέλθει πλήρως σε δύο με τρία χρόνια.

Τέλος, ανέφερε ότι το πολύ σε τρία χρόνια, το HarmonyOS θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το iOS και το συνολικό οικοσύστημα της Apple. Χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + twenty =