αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑCEO της JPMorgan: Ετοιμαστείτε για οικονομικό “τυφώνα”

CEO της JPMorgan: Ετοιμαστείτε για οικονομικό “τυφώνα”

Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για έναν οικονομικό “τυφώνα” καθώς η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων, που  περιλαμβάνει τη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Ο τυφώνας είναι εκεί έξω στο δρόμο και έρχεται προς το μέρος μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase σε συνέδριο της AllianceBernstein Holdings χθες Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

“Δεν ξέρουμε αν είναι μικρός ή σούπερ θύελλα. Αλλά καλύτερα να προετοιμαστείτε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ημέρα επενδυτών της JPMorgan τον Μάιο ο Τζ. Ντάιμον είχε πει ότι “σύννεφα καταιγίδας” σκιάζουν την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά δήλωσε στο συνέδριο ότι έκτοτε έχει ανανεώσει την εκτίμησή του βάσει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθώς επιχειρεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

“Αυτή τη στιγμή έχει λίγο ήλιο, τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να το διαχειριστεί”, είπε.

Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι της JPMorgan υποβάθμισαν τον περασμένο μήνα το outlook της ανάπτυξής στο 2,4% από το 3% για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, στο 1,5% από το 2,1% για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και στο 1% από το 1,4% για το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στην ανάλυσή τους επισήμαιναν την πτώση των μετοχών, την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και το ενισχυμένο δολάριο σε σχέση με τα νομίσματα των εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε ότι η JPMorgan προετοιμάζεται για αυτές τις αναταράξεις υιοθετώντας συντηρητική προσέγγιση στον ισολογισμό της.

“Θέλω να μειώσω κάπως τις μη λειτουργικές καταθέσεις, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας προκειμένου να μπορούμε να εξυπηρετούμε πελάτες σε δύσκολες στιγμές”, είπε επισημαίνοντας ότι “αυτό είναι το περιβάλλον με το οποίο έχουμε να κάνουμε”.

Ο ισχυρός άνδρας της JPMorgan αναφέρθηκε πάντως στην ενισχυμένη καταναλωτική δύναμη, στις αυξήσεις των μισθών και στις άφθονες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι συνιστούν “φωτεινά σύννεφα” στην οικονομία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =