αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBeeHex: Η startup από τη Silicon Valley που εκτυπώνει πίτσες έτοιμες προς άμεση κατανάλωση

BeeHex: Η startup από τη Silicon Valley που εκτυπώνει πίτσες έτοιμες προς άμεση κατανάλωση

Ξεχάστε για λίγο τα αυτόνομα αυτοκίνητα και φανταστείτε έναν κόσμο όπου θα μπορείτε να έχετε μια νόστιμη πίτσα σε έξι λεπτά. Το φαγητό θα είναι πλέον στη διάθεσή σας με ελάχιστη προσπάθεια.

Η BeeHex, μια νεοσύστατη εταιρεία της Silicon Valley που έχει εφεύρει ένα ρομπότ ειδικευμένο να εκτυπώνει 3D πίτσες! Όλα ξεκινούν με μια εφαρμογή smartphone. Μετά την επιλογή του μεγέθους, της ζύμης, της σάλτσας και των τυριών της πίτσας αναλαμβάνει το bot. Σε 60 δευτερόλεπτα, η μηχανή δημιουργεί την πίτσα πριν σας κοινοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να τη βάλετε στο φούρνο.

Πέντε λεπτά αργότερα, μπορείτε να έχετε μια νόστιμη (?) πίτσα στο πιάτο σας.

Και εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια καλλιτεχνική πίτσα, το bot σας προσφέρει αρκετές επιλογές προσαρμογής. Απλά ανεβάστε μια εικόνα jpg, και το μηχάνημα θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να μιμηθεί το σχήμα και τις καμπύλες που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τονίζει το Secnews.gr.

Η BeeHex εξασφάλισε πρόσφατα μια χρηματοδότηση ύψους 125.000 δολαρίων από τη NASA για να συνεχίσει την ανάπτυξη του project. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ελπίζει ότι το ρομπότ μπορεί να προσφέρει κάτι πιο νόστιμο από τα τρόφιμα σε κενό αέρος που διαθέτουν στους αστροναύτες, ειδικά τώρα που σκέφτονται και τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

Τα 125.000 δολάρια όμως είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η εταιρεία εξασφάλισε και 1 εκατομμύριο δολάρια για χρηματοδότηση σπόρων τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το TechCrunch, για να ξεκινήσει το πρώτο της εμπορικό προϊόν: Chef 3D.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + nineteen =