αρχικηVIRALAstraZeneca: Θα έχουμε έτοιμες εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον Ιανουάριο 2021

AstraZeneca: Θα έχουμε έτοιμες εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον Ιανουάριο 2021

Ένα πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο σε περίπου δύο μήνες, σύμφωνα με τηνη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει μία σχετική θεραπεία.

Ο αγγλο-σουηδικός όμιλος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να αναπτύξει ένα από τα πιο προσεκτικά παρακολουθημένα εμβόλια COVID-19, τα οποία βρίσκονται στα τελευταία στάδια των δοκιμών τους στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, ώστε να προσδιοριστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του. Μόλις αναφερθούν αυτά τα αποτελέσματα, οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το εμβόλιο για ευρεία χρήση.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι θα αναλύσει δεδομένα από τις δοκιμές των εμβολίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Εάν τα αποτελέσματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα, θα προχωρήσει γρήγορα ώστε να λάβει κυβερνητική έγκριση στις ΗΠΑ και σε άλλη μέρη του κόσμου, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot.

“Θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Soriot, σύμφωνα με το CBS News.

Πάντως, οι δοκιμές του εμβολίου σταμάτησαν τον Σεπτέμβριο αφού ένας συμμετέχων παρουσίασε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η AstraZeneca και η Οξφόρδη ξεκίνησαν ξανά τις δοκιμές τον περασμένο μήνα.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =