αρχικηVIRALAspire Health: Η startup που προβλέπει… τον θάνατο ενός ασθενή. Και «σήκωσε» 32 εκατ. δολάρια

Aspire Health: Η startup που προβλέπει… τον θάνατο ενός ασθενή. Και «σήκωσε» 32 εκατ. δολάρια

Μία νεοφυής επιχείρηση υποστηρίζει ότι έχει δημιουργήσει αλγόριθμο που προβλέπει πότε θα πεθάνει ένας ασθενής και με αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί χρήματα από την… ανώφελη νοσηλεία τους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της Aspire Health, θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος της φροντίδας των ετοιμοθάνατων ασθενών το τελευταίο έτος της ζωής τους, ο οποίος, στις ΗΠΑ, φτάνει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την WSJ.

«Μπορούμε να προβλέψουμε ποιοι ασθενείς θα πεθάνουν σε μία εβδομάδα, σε έξι εβδομάδες, σε έναν χρόνο», δηλώνει ο William Frist, πλαστικός χειρουργός και συνιδρυτής τηςAspire . «Μπορούμε να πούμε στα νοσηλευτικά ιδρύματα: πόσο θα σας στοιχίσουν αυτοί οι ασθενείς; Μπορούμε να τους φροντίσουμε με πολύ λιγότερα και να πετύχουμε μεγαλύτερα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών».

Η εταιρεία εδρεύει στο Νάσβιλ και πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση 32.000.000 δολαρίων από τον επενδυτικό «βραχίονα» της Google, την GV καιι μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την φροντίδα 20.000 ασθενών σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ, λαμβάνοντας μία μηνιαία χρηματική αποζημίωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, μπορεί να επιτύχει εξοικονόμηση 8.000-12.000 δολαρίων ανά ασθενή.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =