αρχικηVIRALΓιατί μπορεί μια food blogger να έχει 1 εκ. followers στο Instagram; To success story της «Deliciously Ella»

Γιατί μπορεί μια food blogger να έχει 1 εκ. followers στο Instagram; To success story της «Deliciously Ella»

Τη διάσημη «Deliciously Ella» είναι πιθανό να τη γνωρίζετε. Είναι μία food blogger που έχει «ρίξει» το instagram και διαθέτει ένα blog που σπάει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Στην ηλικία των 25 ετών η Ella Mills (Woodward), γνωστή στο διαδίκτυο ως «Deliciously Ella» έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο followers στο Instagram και ένα blog που έχει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέψεις από την έναρξή του, το 2012.

Πλέον λειτουργεί στο Λονδίνο δύο καταστήματα με προϊόντα delicatesen, διαθέτει σνακ με την επωνυμία της στα Starbucks και έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στις πωλήσεις, ενώ πλέον γράφει και τρίτο βιβλίο.

Η ιστορία της έχει εμπνεύσει μέσα από το blog της, την φιλοσοφία της γύρω από τη ζωή, αλλά και την αλλαγή που έκανε η ίδια στη ζωή της. «Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ήμουν σκλάβα της ζάχαρης», θυμάται η Deliciously Ella, στις πρώτες σελίδες του πρώτου μαγειρικού της βιβλίου.

12552701_1075471179161450_7437564898876216465_nΌπως αναφέρει το Newsbeast, η περιπέτεια της Ella ξεκίνησε το 2011 όταν διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Ορθοστατικής Ταχυκαρδίας. Τα άτομα αυτά πάσχουν από αυτή τη σχεδόν άγνωστη πάθηση στην οποία οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται απότομα όταν σηκώνονται αντιμετωπίζουν ζαλάδα, τάση λιποθυμίας, τρέμουλο και παροδική έλλειψη συντονισμού και συγκέντρωσης. Οι ασθενείς αυτοί αδυνατούν να σταθούν όρθιοι.

«Η ασθένεια είχε αρκετά καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή μου, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά» περιγράφει η ίδια. «Είχα τρομερά προβλήματα στο στομάχι, συνεχείς πονοκεφάλους, πολλά αλλεργικές αντιδράσεις και αίσθημα χρόνιας κόπωσης – έτσι περνούσα όλο το χρόνο μόνη μου στο κρεβάτι. Είχα μόλις κλείσει τα 20 χρόνια μου. Έπαιρνα πολλά φάρμακα, αλλά δυστυχώς δεν έκαναν και πολλά σε εμένα» γράφει η Ella.

«Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο μπορούσα. Άρχισα να διαβάζω και να μαθαίνω για τη διατροφή. Ήμουν απίστευτα εμπνευσμένη από ό,τι έβρισκα και αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο που ζούσα για να δω αν αυτό θα βοηθήσει», λέει.

Από το παγωτό, τη σοκολάτα, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και μια ολόκληρη σειρά από άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, πέρασε στο λάχανο και το γάλα αμυγδάλου.

Τότε ξεκίνησε μία διατροφή με βάση τα λαχανικά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης και έβγαλε από την καθημερινότητά της τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όπως η ίδια έχει πει αυτή η διατροφή την βοήθησε τόσο ώστε να σταματήσει τα φάρμακα. Η ίδια περίοδος που άλλαξε τη διατροφή της ξεκίνησε και το περίφημο blog της.

Στόχος της μέσα από το blog είναι να δείξει σε όλους πόσο εύκολο και νόστιμο είναι το υγιεινό φαγητό, χωρίς να είναι κάποιος υποχρεωμένος να μασουλάει λάχανα όλη τη μέρα… Αυτό είναι και το μυστικό της. Όσοι έχουν δοκιμάσει από τα φαγητά της λένε ότι μπορεί να τρως κάτι εξαιρετικά υγιεινό, όμως δεν το καταλαβαίνεις! Και οι συνταγές της απέχουν μίλια, όπως η ίδια λέει, από τα βραστά χόρτα που φαντάζονται οι περισσότεροι.

11169250_911941925514377_6625782294729299028_nΑνάμεσα στα γνωστά πιάτα της είναι τα μπολ με fajita, χούμους, αβοκάντο με ψωμί, smoothies, μπολ με κινόα και energy balls, αλλά και τα διάσημα μπράουνις από γλυκοπατάτα, που «σκίζουν» σε πωλήσεις στο Λονδίνο.

Μάλιστα βγάζει μπάρες ενέργειας σε μεγάλα καταστήματα (Waitrose, Starbucks, Holland & Barrett και WH Smith), ενώ είναι ιδιαίτερα «δυνατή» σε Αυστραλία, ΗΠΑ και Γερμανία.

Για να καταλάβει κανείς την επιτυχία της μέσα στη μόδα της υγιεινής διατροφής αρκεί να μάθει ότι στο τέλος του Γενάρη του 2015, η Ella Mills έσπαγε ρεκόρ. Το βιβλίο μαγειρικής της, με τίτλο Deliciously Ella πούλησε πάνω από 32.000 κόπιες μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο Deliciously Ella Every Day, και έχει εκμεταλλευτεί περαιτέρω τη φήμη της για να στήσει έναν διαδικτυακό κολοσσό που με αμοιβή σου δίνει συμβουλές υγείας και μενού εβδομάδας, ενώ ανοίγει τα καταστήματά της που λέγονται Mae Deli. Στα άμεσα σχέδια να ανοίξει και εστιατόριο στο Λονδίνο. Έφτιαξε και ένα app για τις συνταγές και τις συμβουλές της και διαπίστωσε ότι μέσα σε μία νύχτα ανέβηκε στο νούμερα ένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =