αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό τρικ για να διαβάζεις και να κατανοείς πιο γρήγορα οτιδήποτε. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας

Το απλό τρικ για να διαβάζεις και να κατανοείς πιο γρήγορα οτιδήποτε. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας

Οι business leaders το γνωρίζουν: Το διάβασμα είναι μία συνήθεια που πρέπει να έχεις μέσα στο πρόγραμμα σου. Και υπάρχουν πολλά που μπορείς να διαβάσεις, για να εξελιχθείς και να πάρεις νέες γνώσεις. Το πρόβλημα είναι το εξής: Με όλα αυτά που υπάρχουν… στο πιάτο μας στην εποχή που ζούμε, πως μπορούμε να βρούμε χρόνο για να διαβάσουμε τα πάντα ΚΑΙ να τα κατανοήσουμε πραγματικά;

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει ένα απλό τρικ για να διαβάζεις και να κατανοείς πιο γρήγορα οτιδήποτε έχεις μπροστά σου. Τα βήματα είναι τα εξής:

— Αρχικά, χωρίστε το υλικό ανάγνωσης σε ενότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα είναι ξεκάθαρο: Απλώς ακολουθήστε τις επικεφαλίδες ή τους μικρότερους τίτλους ενοτήτων. Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σαφής ιεραρχία περιεχομένου, μπορείτε να προχωρήσετε παράγραφο- παράγραφο.

— Διαβάστε κάθε τμήμα και κάντε στον εαυτό σας τρεις ερωτήσεις: Ποιος; Τι; Γιατί; Το καθένα θα πρέπει να απαντηθεί με, το πολύ, μία πρόταση- και ιδανικά με λίγες μόνο λέξεις.

— Όταν τελειώσετε, γράψτε τις απαντήσεις σας την μία κάτω από την άλλη, ώστε να έχετε μια σαφή εικόνα των σημαντικών γεγονότων.

Αυτό ήταν. Έτσι θα διαβάζεις πιο γρήγορα και θα «αποθηκεύεις» τις νέες πληροφορίες στο μυαλό σου. Τα βασικά points. Με συνεχή εξάσκηση θα καταφέρεις να εντοπίζεις πιο εύκολα και να απομονώνεις τις λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με τις τρεις ερωτήσεις παραπάνω: Ποιος; Τι; Γιατί;

Μάλιστα, στην συνέχεια θα μπορείς με ξεκάθαρο τρόπο να μεταφέρεις αυτές τις γνώσεις και σε άλλους.

Όπως με κάθε νέα τεχνική, όσο περισσότερο την εξασκείτε (δηλαδή διαβάζετε), τόσο καλύτεροι θα γίνετε. Για αυτό ξεκινήστε τώρα και επιμείνετε σε αυτήν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =