αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Tesla ανακαλεί περισσότερα από 475.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα- Τι προβλήματα εντοπίστηκαν

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 475.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα- Τι προβλήματα εντοπίστηκαν

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 475.000 από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Model 3 και Model S για να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κάμερα οπισθοπορείας και το πορτμπαγκάζ που αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, δήλωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή οδικής ασφάλειας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν πτώση 1,1% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση την Πέμπτη.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακαλεί 356.309 οχήματα Model 3 της περιόδου 2017-2020 για να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κάμερα οπισθοπορείας και 119.009 οχήματα Model S λόγω προβλημάτων στο μπροστινό καπό, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA).

Ο συνολικός αριθμός των ανακληθέντων οχημάτων είναι κοντά στο μισό εκατ. οχήματα που παρέδωσε η Tesla πέρυσι.

Για τα σεντάν Model 3, “η καλωδίωση της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να υποστεί ζημιά από το άνοιγμα και το κλείσιμο του καπακιού του πορτμπαγκάζ, εμποδίζοντας την εμφάνιση της εικόνας της κάμερας οπισθοπορείας”, ανέφερε η NHTSA.

Για τα οχήματα Model S, τα προβλήματα στο μοχλό του μπροστινού καπό μπορεί να οδηγήσουν στο άνοιγμα του πορτμπαγκάζ “χωρίς προειδοποίηση και να εμποδίσουν την ορατότητα του οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης”, δήλωσε η Tesla.

Η Tesla δεν γνωρίζει για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με τα προβλήματα των αυτοκινήτων Model 3 και Model S, δήλωσε η NHTSA.

Η αμερικανική εταιρεία ερευνάται ήδη από την NHTSA και για άλλα ζητήματα. Η αρχή είχε ξεκινήσει έρευνα για 580.000 οχήματα Tesla σχετικά με την απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στις οθόνες των αυτοκινήτων ενώ αυτά βρίσκονται εν κινήσει.

Η Tesla συμφώνησε στη συνέχεια να σταματήσει να επιτρέπει την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών στις οθόνες των οχημάτων της ενώ τα αυτοκίνητά της κινούνται, σύμφωνα με την NHTSA.

Τον Αύγουστο, η NHTSA ξεκίνησε επίσημη έρευνα για την ασφάλεια του συστήματος υποβοήθησης οδηγού Autopilot της Tesla μετά από μια σειρά ατυχημάτων στα οποία ενεπλάκησαν μοντέλα Tesla και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Υπό την πίεση της NHTSA, η Tesla συμφώνησε τον Φεβρουάριο να ανακαλέσει 135.000 οχήματα με οθόνες αφής που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =