αρχικηVIRALΤρεις κινήσεις για να αντιμετωπίσεις τους αχάριστους ανθρώπους

Τρεις κινήσεις για να αντιμετωπίσεις τους αχάριστους ανθρώπους

Όλοι έχουμε αχάριστους ανθρώπου στη ζωή μας. Είτε στον προσωπικό κύκλο μας, είτε στην δουλειά. Ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος γιατί πάντα θα βρει κάτι που να μη του αρέσει ή να του λείπει. Ακόμα κι αν τον βοηθήσεις ή του κάνεις μία χάρη, μάλλον δεν θα ακούσεις ούτε ένα ευχαριστώ. Όπως λέει μια σοφή φράση, «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».

Αλλά τι μπορείς να κάνεις αν έχεις τέτοια άτομα γύρω σου; Εδώ είναι 3 κινήσεις.

Μίλα ανοιχτά

Εξέφρασε ανοιχτά τα συναισθήματά σου. Εξήγησε στο χάριστο άτομο πώς νιώθεις όταν σε αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Ανάφερε συγκεκριμένα περιστατικά για να μπορέσει και αυτός να καταλάβει. Ορισμένοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αρκετές φορές είναι αγενείς ή αγνώμονες. Επίσης, πολλοί θεωρούν πως το «ευχαριστώ» είναι δεδομένο. Εάν, λοιπόν, το άτομο καταλάβει ότι έκανε λάθος, θα σου ζητήσει συγγνώμη και θα προσπαθήσει να μην το ξανακάνει. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και άτομα που δε θα παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, θα θυμώσουν και θα αντιδράσουν άσχημα. Στην περίπτωση αυτή το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια άλλα προβλήματα και να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο.

Σταμάτα να είσαι τόσο γενναιόδωρος μαζί τους

Εάν συνειδητοποιήσεις πως η κουβέντα μαζί του δεν έλυσε το πρόβλημα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο γενναιόδωρος. Οι αχάριστοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να ζητάνε και να απαιτούν. Όσα περισσότερα τους δίνεις, τόσα περισσότερα περιμένουν. Σταμάτα να δίνεις σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν. Άρχισε να λες «όχι» κάθε φορά που σου ζητάνε κάτι. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα.

Απομακρύνσου και βοήθησε περισσότερο ανθρώπους που σε εκτιμούν

Σίγουρα αποτελεί τη δυσκολότερη επιλογή, ιδιαίτερα εάν τα άτομα αυτά είναι χρόνια στη ζωή σου, είναι όμως αναγκαία για την ψυχική σου ηρεμία και ισορροπία. Τα άτομα που είναι αχάριστα και συνεχώς ζητούν από σένα πρέπει να φύγουν από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν γύρω σου τόσοι πολλοί άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς, να αισθάνεσαι όμορφα και εκτιμούν πραγματικά αυτό που τους δίνεις ακόμα και αν αυτό είναι μικρό. Δώσε χρόνο λοιπόν στις σωστές επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − one =