αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία τρικ για να αυξήσεις την ψυχική ανθεκτικότητα σου (και να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο)

Τρία τρικ για να αυξήσεις την ψυχική ανθεκτικότητα σου (και να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο)

Εάν θέλετε να αποδώσετε σε υψηλό επίπεδο, θα πρέπει να είστε ανθεκτικοί. Αυτή τη διανοητική ικανότητα είναι χρήσιμη για να ξεπεράσετε απροσδόκητες προκλήσεις που έρχονται στο δρόμο σας. Ενώ όλοι βιώνουμε οδοφράγματα, δεν χρειάζεται να περιμένετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις προσεγγίζουν τις προκλήσεις με διαφορετικό τρόπο, λέει η Polina Marinova Pompliano, συγγραφέας του Hidden Genius: The Secret Ways Of Thinking That Power The World’s Most Successful People.

«Το να είσαι ψυχικά ανθεκτικός είναι η ικανότητα να αντέχεις τον πόνο για μεγάλα χρονικά διαστήματα», λέει. «Οι άνθρωποι με τις υψηλότερες επιδόσεις χρησιμοποιούν νοητικά πλαίσια που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο».

Κάντε κάτι δύσκολο κάθε μέρα

Οι αθλητές των extreme sports είναι μερικά από τα πιο ανθεκτικά άτομα ανάμεσά μας και οι τεχνικές τους μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για την εισαγωγή περισσότερης ανθεκτικότητας στη ζωή σας. Για παράδειγμα, οι αθλητές συχνά βάζουν μερικές… επιλεγμένες δυσκολίες στη ζωή τους για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς στη ζωή.

«Όταν είσαι αθλητής, δημιουργείς στιγμές πόνου και ταλαιπωρίας μέσα στη μέρα σου», λέει η Polina Marinova Pompliano. «Ο [Συνταξιούχος Navy SEAL] Ντέιβιντ Γκόγκινς αποκαλεί αυτό ”callusing your mind”, έτσι ώστε όταν η ζωή σας χτυπά στο κεφάλι με κάτι που δεν περιμένετε, να μπορείτε να το χειριστείτε καλύτερα».

Ο τρόπος για να προπονήσεις το μυαλό σου είναι να κάνεις κάτι που είναι… χάλια κάθε μέρα, λέει η Polina. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να τρέξετε, κάντε το ούτως ή άλλως. Εάν δεν θέλετε να καθαρίσετε το σπίτι σας, κάντε το ούτως ή άλλως.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από μικρά. Εάν αισθάνεστε άβολα με τη δημόσια ομιλία, πιέστε τον εαυτό σας σε καταστάσεις όπου πρέπει να μιλήσετε σε ένα πλήθος, το οποίο μπορεί να είναι τρία άτομα. Αν δεν σας αρέσει η διαπραγμάτευση, βρείτε στιγμές μέσα στην ημέρα σας όπου μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την τιμή για κάτι, όπως η αγορά ενός αντικειμένου στο Facebook Marketplace.

«Μικρές στιγμές που δεν είναι σημαντικές σε βοηθούν να αποδείξεις στον εαυτό σου: Έκανα αυτό το μικρό πράγμα και δεν πέθανα. Επομένως, θα είμαι εντάξει», λέει η Polina.

Κοιτάξτε τον πόνο κατά πρόσωπο

Ένας άλλος τρόπος για να χτίσετε ανθεκτικότητα είναι δείτε τον πόνο κατά πρόσωπο. Η Marinova Pompliano πήρε συνέντευξη από την αθλήτρια αντοχής Courtney Dauwalter, η οποία τρέχει αγώνες 100 μιλίων.

«Σκέφτεται τον πόνο ως ένα πραγματικό μέρος που αποκαλεί «σπήλαιο πόνου»», λέει η συγγραφέας. «Ξέρει ότι όποτε τρέχει πολύ μεγάλους αγώνες, θα φτάσει τελικά στη σπηλιά του πόνου και θα είναι απαίσιο. Ξέρει ότι δεν θα θέλει να μπει σε αυτό, αλλά έχει εξίσου τον έλεγχο του πότε φεύγει. Λέει στον εαυτό της, ‘Μόλις είμαι εκεί μέσα, θα αντιμετωπίσω έναν καθορισμένο πόνο και μετά θα βγω από την άλλη πλευρά’».

Θετικές πινελιές

Βοηθά επίσης να βάλουμε θετικά στις στιγμές δυσκολίας. Η Marinova Pompliano πήρε συνέντευξη από τον ορειβάτη βράχων, Tommy Caldwell, ο οποίος βλέπει τις στιγμές πόνου ως περιπέτεια. «Αν μπορείς να επαναπροσδιορίσεις αυτές τις στιγμές, τότε θα μπορείς καλύτερα να αντεπεξέλθεις και να αντέξεις», της είπε. Για τον ίδιο, οι σωματικές προκλήσεις τον βοηθούν να αισθάνεται καλά στο σώμα του, κάτι που στη συνέχεια τον βοηθά να αισθάνεται καλά στο μυαλό του.

Η ψυχική σκληρότητα είναι μια ικανότητα. Δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, λέει η συγγραφέας. «Είναι σαν ένας μυς που ασκείς, έτσι ώστε να είσαι έτοιμος για τις τρομερές στιγμές που θα συμβούν αναπόφευκτα», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =