αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο WhatsApp λανσάρει ηχητικά μηνύματα που θα αυτοκαταστρέφονται- Θα τα ακούς μόνο μία φορά

Το WhatsApp λανσάρει ηχητικά μηνύματα που θα αυτοκαταστρέφονται- Θα τα ακούς μόνο μία φορά

Μια νέα λειτουργία φέρνει το WhatsApp. H πλατφόρμα επικοινωνίας με τους περίπου 2,7 δισ. ενεργούς χρήστες ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται «View Once».

Το εργαλείο αυτό επιτρέπει σε ένα χρήστη να στέλνει ένα ηχητικό μήνυμα και όπως λέει και το όνομα του εργαλείου ο παραλήπτης του μηνύματος θα μπορεί να το ακούσει μόνο μια φορά αφού στη συνέχεια το μήνυμα θα αυτοδιαγράφεται. Επιπλέον ο παραλήπτης δεν θα μπορεί μετά την παραλαβή του μηνύματος ή κατά την διάρκεια που το ακούει να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια και επεξεργασία για να προλάβει τη διαγραφή. Το εργαλείο δηλαδή δεν επιτρέπει την αντιγραφή, την αποθήκευση ή την προώθηση του μηνύματος σε άλλο χρήστη.

«Μπορείτε να μοιραστείτε προσωπικά δεδομένα με ηχητικά μηνύματα χωρίς να φοβάστε απολύτως τίποτε» λέει στη σχετική ανακοίνωση το WhatsApp που ανήκει στη Metα, τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram. Όπως και όλες οι μορφές επικοινωνίας του WhatsApp έτσι και το View Once καλύπτεται από κρυπτογράφηση οπότε η ικανότητα αυτοκαταστροφής του μηνύματος αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας του σε ποσοστά που αγγίζουν το 100%.

To View Once προστίθεται σε μια σειρά από νέα εργαλεία που δημιούργησε το WhatsApp τα οποία αυξάνουν περαιτέρω τα επίπεδα προστασίας των επικοινωνιών των χρηστών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 7 =