αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο tip των 5 δευτερολέπτων, για να αφήσεις πίσω την αναβλητικότητα

Το tip των 5 δευτερολέπτων, για να αφήσεις πίσω την αναβλητικότητα

Προθεσμίες, meetings, υποσχέσεις, στόχοι. Όλα αυτά κάνουν την ζωή σου δύσκολη. Κι εσύ παραμένεις αναποφάσιστος και προσπαθείς να σκεφτείς πώς θα διαχειριστείς την τεράστια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις. Κάποιες φορές μάλιστα χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, σπαταλάς τον χρόνο σου, κάνεις όλο και λιγότερα και δεν μπορείς να αποφασίσεις για το τι να κάνεις.

Αν όλα αυτά σου ακούγονται πολύ οικεία, τότε ίσως η λέξη που σε χαρακτηρίζει είναι η αναβλητικότητα. Ο Mel Robbins, δημοσιογράφος του CNN και συγγραφέας του βιβλίου “The 5 Second Rule”, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει να χειριστείς την αναβλητικότητά σου.

Πρόκειται για έναν πολύ απλό κανόνα: όταν είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με έναν από τους στόχους σου, πρέπει να ασχοληθείς άμεσα ή εντός 5 δευτερολέπτων με αυτόν διαφορετικά ο εγκέφαλός σου θα αρχίσει να τείνει προς την αναβλητικότητα.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων βοηθάει το μυαλό σου να περιορίζει τις αμφιβολίες, τους φόβους και τα συναισθήματα που σε εμποδίζουν να δράσεις. Όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς τον κανόνα με σωστό τρόπο, αυτά τα 5 δευτερόλεπτα μπορούν να γίνουν 5 λεπτά, 5 ώρες ή 5 ημέρες. Όσο χρειαστεί δηλαδή για να τελειώσεις όλα όσα πρέπει.

Φυσικά δεν μπορείς να εξαλείψεις την αναβλητικότητα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ωστόσο θα πρέπει να εστιάζεις σε αυτό που είναι σημαντικό να γίνει και να ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις ή έστω να το ξεκινήσεις μέσα στα επόμενα 5 δευτερόλεπτα.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − nine =