αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο project Costa Nopia ύψους 300 εκατ. ευρώ στα Χανιά

Το project Costa Nopia ύψους 300 εκατ. ευρώ στα Χανιά

Μία ακόμη έγκριση εξασφάλισε η εταιρεία Cretan Sun and Sea Developments A.E., 100% θυγατρική του κυπριακού ομίλου εταιρειών Leptos για την υλοποίηση του project Costa Nopia στα Χανιά, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση, υπό προϋποθέσεις, της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για τους περιβαλλοντικούς όρους της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά στο «Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) του έργου.

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πλατανιά, η οποία, ωστόσο, έκανε κάποιες παρατηρήσεις αναφορικά με την κατανάλωση πόσιμου νερού και τη διαχείριση λυμάτων, τη διαχείριση των αποβλήτων που σχετίζονται με το σχέδιο της επένδυσης και την παρακολούθηση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του σχεδίου.

Το project, που έχει δρομολογήσει η Cretan Sun and Sea Developments A.E. και εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις τον Δεκέμβριο του 2019, προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς θερέτρου που θα αποτελέσει πόλο έλξης για ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι στα 300 εκατ. ευρω.

Βάσει σχεδιασμού, το έργο αναμένεται να αναπτυχθεί σε μία έκταση 1.130 στρεμμάτων και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες -στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών-, δύο ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ενός μικρού γκολφ, χώρων εστίασης και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, καθώς και ενός ιατρείου.

Όπως αναφέρεται στη ΣΜΠΕ, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων τουρισμού και παραθερισμού, στην προώθηση ειδικών τουριστικών υποδομών που αποσκοπούν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς προβλέπεται να διαθέτει γήπεδο γκολφ 9 οπών, Golf Club και καταφύγιο τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας έως 100 θέσεων. Μάλιστα, προβλέπονται η χωροθέτηση πίστας προσγείωσης/απογείωσης ελικοπτέρου που χωροθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του ακινήτου, καθώς και υδάτινο πεδίο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνου.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =