αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚίνηση- έκπληξη στα Χανιά: Καταργούν πιλοτικά το σπαστό ωράριο στα καταστήματα

Κίνηση- έκπληξη στα Χανιά: Καταργούν πιλοτικά το σπαστό ωράριο στα καταστήματα

Σε μία ρηξικέλευθη κίνηση προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, προτείνοντας ένα νέο ωράριο για τη λειτουργία των καταστημάτων στα Χανιά. Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε, έλαβε την πρωτοβουλία να αλλάξει το ωράριο των καταστημάτων και να καταργήσει το σπαστό ωράριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, το προτεινόμενο ωράριο είναι το εξής:

Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος αποφασίζει να ξεκινήσει να λειτουργεί το παραπάνω ωράριο, πιλοτικά, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 28 Μαρτίου, όποτε και θα επανέλθει σε σπαστό, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε την έρευνα ΕΔΩ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου:

Εμπορικός σύλλογος Χανίων διεξήγαγε έρευνα από τις 15/12/19 έως 24/12/19 σε 239 επιχειρηματίες-μέλη για το ποσοστό ικανοποίησης από το υπάρχον σπαστό ωράριο του συλλόγου καθώς και την πιθανότητα αλλαγής σε συνεχόμενο ειδικά τις διπλές μέρες (Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή).

Τα αποτελέσματα έδειξαν σε ποσοστό 58% ότι οι επιχειρηματίες –μέλη μας δεν έχουν πρόβλημα να δοκιμαστεί πιλοτικά το συνεχές ωράριο και για την συγκεκριμένη περίοδο. Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ προχώρησε πόρτα-πόρτα στα καταστήματα και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο συνημμένο που επίσης σας αποστέλλουμε.

Θεωρούμε πως με το συγκεκριμένο ωράριο εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιχειρηματίες, οι υπάλληλοι αλλά και οι καταναλωτές καθότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται χρήματα και χρόνος από όλους. Αποφεύγονται οι διπλές μετακινήσεις με όλο το κυκλοφοριακό φόρτο που σημαίνει αυτό και εξυπηρετούνται καλύτερα οι καταναλωτές που τελειώνουν τη δουλειά τους την μεσημεριανή ζώνη και θα βρίσκουν 3 ημέρες την εβδομάδα ανοιχτά τα καταστήματα. Δεν λησμονούμε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που η φύση τους τις αναγκάζει να δουλεύουν νωρίς το πρωί (καφεκοπτεία-χρωματοπωλεία-οικοδομικά υλικά κ.λπ.) και αυτές ανέκαθεν δεν τηρούσαν το προτεινόμενο ωράριο. Καμία απαίτηση δεν έχουμε να το τηρήσουν και τώρα και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την φύση της δουλειάς τους. Σαν ΕΣΧ καλούμε τους καταναλωτές να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το συγκεκριμένο ωράριο και να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί καταναλωτές και επιχειρήσεις μπορούμε να συνεργαστούμε για το κοινό καλό.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − nine =