αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο 90% των ανθρώπων περιλαμβάνεται σε αυτούς τους 4 τύπους προσωπικότητας, σύμφωνα με έρευνα

Το 90% των ανθρώπων περιλαμβάνεται σε αυτούς τους 4 τύπους προσωπικότητας, σύμφωνα με έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη για τις ανθρώπινες συμπεριφορές έδειξε ότι περίπου το 90% του πληθυσμού μπορεί να ταξινομηθεί σε τέσσερις κύριους τύπους προσωπικότητας. Η μελέτη, με έδρα τη Μαδρίτη, ανέλυσε τις απαντήσεις περισσότερων από 500 εθελοντών σε διαφορετικές κοινωνικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν είτε σε σύγκρουση είτε σε συνεργασία με άλλους, προκειμένου να δομηθούν τα δεδομένα. Και επικράτησαν 4 τύποι προσωπικότητας.

1. Αισιόδοξος

Ο αισιόδοξος τύπος προσωπικότητας έχει γενικά μια πολύ θετική ματιά για τη ζωή και συνεργάζεται καλά με άλλους ανθρώπους για να βρει λύσεις σε ένα πρόβλημα.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι προτιμούν να αναζητούν το θετικό σε μια κατάσταση παρά να εστιάζουν στα αρνητικά. Τείνουν να είναι ψυχικά πιο δυνατοί και ανθεκτικοί όταν η ζωή τους φέρνει αρνητικά δεδομένα.

Στα αισιόδοξα άτομα αρέσει να δωρίζουν τον χρόνο τους σε άλλους και είναι πιο πιθανό να συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εράνους. Δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους και υποστηρίζουν τις προσπάθειες των φίλων και της οικογένειας περισσότερο από άλλους τύπους προσωπικότητας.

Παρά τις δυσκολίες της ζωής, ξέρουν ότι πάντα θα υπάρχει ένα φως στην άκρη του τούνελ.

2. Απαισιόδοξος

Οι απαισιόδοξοι τείνουν να εστιάζουν στις αρνητικές πτυχές μιας κατάστασης και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Χάνουν γρήγορα τα κίνητρα τους μετά από μια αποτυχία.

Οι απαισιόδοξοι άνθρωποι μπορεί συχνά να αισθάνονται χαμένοι και ηττημένοι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα και να αισθάνονται οίκτο για τον εαυτό τους πολύ περισσότερο από τους άλλους. Οι απαισιόδοξοι τείνουν να έχουν χαμηλότερες προσδοκίες, ώστε να μπορούν να μειώσουν κάπως το άγχος μιας πιθανής αρνητικής έκβασης, αλλά και να βιώσουν ευχάριστη έκπληξη όταν τα πράγματα πάνε όπως θέλουν.

3. Έμπιστος

Και όχι μόνο για τους άλλους. Αλλά εμπιστεύονται πολύ περισσότερο τον εαυτό τους. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και αυθεντικοί. Ξέρουν ακριβώς ποιοι είναι και θα υπερασπιστούν αυτό στο οποίο πιστεύουν. Είναι ευγενικοί και συμπονετικοί με τους άλλους και είναι πολυμήχανοι στη βοήθειά τους προς τους ανθρώπους.

Απολαμβάνουν να μαθαίνουν περισσότερα για τους άλλους, καθώς και για τον εαυτό τους, και αυτό τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο υποστηρικτικοί άνθρωποι μακροπρόθεσμα.

Τους αρέσει να βοηθούν τους ανθρώπους και δεν ζητούν τίποτα σε αντάλλαγμα.

4. Ζηλιάρης

Ο ζηλιάρης είναι ο πιο κοινός από τους 4 τύπους προσωπικότητας, με περίπου το 30% της ομάδας δοκιμής να εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Αυτός ο τύπος προσωπικότητας είναι συνήθως παράλογος χωρίς να το συνειδητοποιεί. Επιλέγουν να κάνουν οι ίδιοι μια εργασία επειδή δεν αντέχουν κάποιον να τα καταφέρνει καλύτερα από αυτούς, ακόμα κι αν μπορεί να λάβουν λιγότερα ως αποτέλεσμα.

Οι ζηλιάρηδες δεν οδηγούνται απαραίτητα από τη ζήλια, αλλά περισσότερο από την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους και την ανικανότητα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπου οι άλλοι πετυχαίνουν περισσότερα από αυτούς. Αυτό μπορεί επίσης να τους οδηγήσει στο να αποτρέψουν άλλους από το να πετύχουν. Καλύτερα να μην παραθέτεις τις ιδέες και τα σχέδια σου σε αυτά τα άτομα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + nine =