αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο φθηνότερο iPhone κερδίζει συνεχώς έδαφος

Το φθηνότερο iPhone κερδίζει συνεχώς έδαφος

Το βασικό μοντέλο iPhone 15 της APPLE χρειάζεται σχεδόν διπλάσιο χρόνο για τις φετινές παραδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, γεγονός που σηματοδοτεί την υψηλή ζήτηση για τα τελευταία κινητά τηλέφωνα της εταιρείας.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη υπερπόντια αγορά της Apple, οι χρόνοι αναμονής για το iPhone 15 έχουν τετραπλασιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research. Στο άλλο άκρο της αγοράς, το κορυφαίο iPhone 15 Pro Max της Apple αύξησε επίσης τους χρόνους αναμονής προπαραγγελιών σε επίπεδα ρεκόρ, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Οι σημαντικές αναβαθμίσεις και στα δύο μοντέλα οδήγησαν στην αναζωπύρωση της ζήτησης, αν και ένα μέρος αυτής ήρθε σε βάρος των άλλων επιλογών της Apple, του 15 Plus και του 15 Pro, που και τα δύο είδαν μειωμένους χρόνους αναμονής.

“Περιμέναμε ότι οι χρόνοι αναμονής του βασικού μοντέλου iPhone 15 στην Κίνα θα ήταν αρκετά χαμηλότεροι – ίσως στα ίδια επίπεδα με πέρυσι”, δήλωσε ο Archie Zhang, αναλυτής της Counterpoint. “Και όσον αφορά το ultra-premium, το Pro Max εξακολουθεί να είναι το πιο περιζήτητο iPhone στην Κίνα με τους μεγάλους χρόνους αναμονής παράδοσης να το αντικατοπτρίζουν αυτό”.

Οι παρατεταμένοι χρόνοι παράδοσης δεν έχουν μεταφραστεί σε αυξημένες τιμές μεταπώλησης, καθώς οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την αναφορά του Bloomberg την περασμένη Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) ότι οι τιμές πώλησης στην Κίνα προσφέρουν μέτρια ανταλλάγματα. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι η ζήτηση οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει σε ανθρώπους που ανταλλάσσουν τις υπάρχουσες συσκευές τους.

“Σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη ζήτηση smartphone, το πρόγραμμα ανταλλαγής αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό των ψυχολογικών εμποδίων για όσους σκέφτονται να αγοράσουν ένα νέο τηλέφωνο”, δήλωσε ο Ivan Lam της Counterpoint. ” Καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην κυριαρχία της Apple στην αγορά”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =