αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Το Νο1 λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι στο βιογραφικό τους»: Εξηγεί ένας expert που έχει προσλάβει κόσμο στις Facebook και Google

«Το Νο1 λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι στο βιογραφικό τους»: Εξηγεί ένας expert που έχει προσλάβει κόσμο στις Facebook και Google

«Έχω περάσει τα τελευταία έξι χρόνια ως υπεύθυνος προσλήψεων και career coach, βοηθώντας ανθρώπους να βρουν θέσεις εργασίας σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Google και το Facebook. Αφού εξέτασα εκατοντάδες βιογραφικά και μίλησα με κορυφαία στελέχη για το τι αναζητούν σε έναν υποψήφιο, ανακάλυψα ότι η συμπερίληψη ισχυρών λέξεων-κλειδιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεχωρίσεις.

Αλλά πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις λέξεις-κλειδιά με λάθος τρόπο», λέει ο Jermaine L. Murray σε άρθρο του στο CNBC.

Όπως εξηγεί, πολλοί υποψήφιοι… γεμίζουν υπερβολικά το βιογραφικό τους με key words. ‘H προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις-κλειδιά από την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία συχνά το κάνουν αυτό επειδή πιστεύουν ότι το λογισμικό σάρωσης βιογραφικών που χρησιμοποιούν πολλοί εργοδότες – γνωστό ως Συστήματα παρακολούθησης αιτούντων (ATS) – απορρίπτει αυτόματα βιογραφικά που έχουν πολύ λίγες λέξεις-κλειδιά.

Αλλά η κύρια λειτουργία ενός ATS είναι να οργανώνει αιτήσεις και να διευκολύνει τη διαδικασία πρόσληψης για τους υπαλλήλους προσλήψεων. Στην πραγματικότητα δεν απορρίπτει αιτήσεις.

«Γενικά, τα ανθρώπινα μάτια βλέπουν κάθε βιογραφικό πριν ληφθούν μεγάλες αποφάσεις. Μπορεί να λάβετε ένα email απόρριψης που να φαίνεται σαν αυτοματοποιημένο μήνυμα, αλλά να είστε σίγουροι ότι κάποιος εξέτασε το βιογραφικό σας και αποφάσισε ότι δεν ταιριάζατε στη θέση» λέει.

«Μια απλή συμβουλή που πρέπει να θυμάστε: Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά με γνώμονα τους ανθρώπους και όχι τις μηχανές. Αυτό σημαίνει να το κάνεις με τρόπο που να είναι πειστικός και να εντάσσεται σωστά στα συμφραζόμενα, αντί να είναι αμήχανος ή αναγκαστικός» συμπληρώνει ο Murray.

Έχετε επίσης στο μυαλό: Τα πιο εντυπωσιακά βιογραφικά λένε στον αναγνώστη πώς χρησιμοποιήσατε τις δεξιότητές σας για να δημιουργήσετε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Κρατήστε την ενότητα των δεξιοτήτων σας σύντομη. Μια ξεχωριστή ενότητα δεξιοτήτων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τοποθετήσετε λέξεις-κλειδιά που φυσικά δεν ταιριάζουν στην ενότητα της εμπειρίας σας.

«Συνιστώ να συμπεριλάβετε τουλάχιστον εννέα βασικές δεξιότητες και να τις ομαδοποιήσετε σε στήλες των τριών, κατανεμημένες ομοιόμορφα στην κορυφή του βιογραφικού», λέει ο Murray.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =