αρχικηVIRALΤο νέο χαρτονόμισμα των… 880 ευρώ στην Ελβετία

Το νέο χαρτονόμισμα των… 880 ευρώ στην Ελβετία

Στις 13 Μαρτίου οι Ελβετοί εξέδωσαν ένα νέο χαρτονόμισμα, που έχει μωβ χρώμα και καινούριο σχεδιασμό και είναι το ελβετικό χαρτονόμισμα που αντιστοιχεί σε 1.000 φράγκα.

Το νέο χαρτονόμισμα είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο και απεικονίζει μια χειραψία και το κοινοβούλιο της Ελβετίας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα του κόσμου, η αξία του οποίου φτάνει τα 880 ευρώ. Συνολικά, κυκλοφορούν πάνω από 48 εκατομμύρια από αυτά τα χαρτονομίσματα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% της αξίας όλων των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην Ελβετία.

Κι ενώ υποστηρίζεται ότι τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας ευνοούν τις παράνομες δραστηριότητες, η τράπεζα SNB, που εκδίδει το χαρτονόμισμα των 1.000 ελβετικών φράγκων, δηλώνει ότι τα εν λόγω χαρτονομίσματα χρησιμοποιούνται τακτικά για συνηθισμένες πληρωμές.

Παρ΄ότι ο υπόλοιπος κόσμος βαίνει όλο και περισσότερο στη χρήση πλαστικού χρήματος, οι Ελβετοί, εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στα παραδοσιακά χαρτονομίσματα και στην εκτεταμένη χρήση τους σε καθημερινή βάση.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =