αρχικηVIRALΤο κτίριο στο Κολωνάκι που μετατράπηκε από πρεσβεία σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το κτίριο στο Κολωνάκι που μετατράπηκε από πρεσβεία σε πολυτελές ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Το κτίριο της πρώην καναδικής πρεσβείας στο Κολωνάκι, μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Το Modernist Athens.

Το αποτέλεσμα είναι ένα χαλαρό, κομψό περιβάλλον που κάνει τους φιλοξενούμενους να νιώθουν τον χώρο δικό τους από τη στιγμή που θα μπουν στο λόμπι.

Το κτίριο συνδυάζει τον μινιμαλισμό της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1950 με το σύγχρονο design μιας «less is more» φιλοσοφίας. Με καθαρές, συμμετρικές γραμμές που παραμένουν πιστές στις βασικές σχεδιαστικές αρχές του brand, το σκούρο εξωτερικό περίβλημα του Modernist Athens είναι ένα ήπιο αλλά εντυπωσιακό στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει μέσα στη θορυβώδη αστική καρδιά της Αθήνας.

Στο εσωτερικό, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από ενδιαφέρουσες αντιθέσεις ανάμεσα σε χρώματα, υφές και υλικά. Το μαύρο γυαλί στο λόμπι δένει αρμονικά με τα ζεστά δρύινα πατώματα και τα κομψά έπιπλα που είναι εμπνευσμένα από τη διαχρονικότητα της Σκανδιναβικής mid-century αισθητικής. Οι FORMrelated, αρχιτέκτονες πίσω από το project, συνδύασαν έπιπλα εταιρείες όπως η Hay και η Normann Copenhagen με bespoke έπιπλα που σχεδίασαν οι ίδιοι αξιοποιώντας ντόπιους τεχνίτες.

Το Modernist Athens αποτελείται από 38 δωμάτια σε έξι ορόφους, ένα ισόγειο καφέ – εστιατόριο και ένα μπαρ με κήπο στον τελευταίο όροφο. Κάθε δωμάτιο ξεχωρίζει για τον clean, “γειωμένο” χαρακτήρα του με το μαύρο και το λευκό να κυριαρχούν στα χρώματα, ενώ χρυσά μπρούντζινα στοιχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον χώρο.

Τέλος, οι κατηγορίες και η ονοματολογία των δωματίων έχει γίνει με βάση τα μεγέθη τους (χωρίζονται έτσι σε S, M, L, και XL), διευκολύνοντας τους επισκέπτες να επιλέξουν με βάση τις ανάγκες τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =