αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο διάσημο πανεπιστήμιο Columbia έρχεται στην Αθήνα- Αυτός θα είναι ο διευθυντής του

Το διάσημο πανεπιστήμιο Columbia έρχεται στην Αθήνα- Αυτός θα είναι ο διευθυντής του

Το κορυφαίο Πανεπιστήμιο Columbia ανακοίνωσε την τοποθέτηση στην ηγεσία του Columbia Global Center στην Αθήνα, τον καθηγητή του ΕΚΠΑ Θεοκλή Ζαούτη. Ο κ. Ζαούτης υπηρέτησε μέχρι πρόσφατα ως πρόεδρος του ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ παράλληλα είναι πρωτοβάθμιος καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και ανακηρύχθηκε πρόσφατα επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Columbia Mailman School of Public Health.

Το Athens Center είναι ένα από τα 11 Παγκόσμια Κέντρα Columbia που ιδρύθηκαν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Αμμάν, το Πεκίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Βομβάη, το Ναϊρόμπι, το Παρίσι, το Ρίο, το Σαντιάγο, το Τελ Αβίβ και η Τύνιδα.

Το Κέντρο αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές μέσα στους επόμενους μήνες, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στη χώρα μας, σε ώσμωση με τα ελληνικά ΑΕΙ και την ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΙ, η Ελλάδα επελέγη από το αμερικανικό πανεπιστήμιο να φιλοξενήσει ένα από τα Global Centers του λόγω της θέσης της, καθώς είναι κόμβος μεταξύ Ευρώπης, Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Μέσω του Athens Global Center η κοινότητα του Πανεπιστημίου Columbia θα επιδιώξει συμπράξεις με ελληνικά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ανεξάρτητους φορείς και δημόσιους οργανισμούς, ΜΜΕ, σε επιστημονικά πεδία όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, οι διεθνείς σχέσεις, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, οι κλασικές σπουδές, οι τέχνες και η δημόσια υγεία.

«Τα Παγκόσμια Κέντρα παρέχουν στην Κολούμπια μια απαράμιλλη ευκαιρία να συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Minouche Shafik. «Το Κέντρο στην Αθήνα θα επιτρέψει τη μάθηση και τη συμβολή στη ζωντανή καινοτομία, την ακαδημαϊκή και πολιτιστική ζωή της χώρας».

«Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο καθώς η Columbia δεσμεύεται να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ελλάδα και την περιοχή», είπε ο Ζαούτης. «Καθισμένη σε γεωπολιτικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά σταυροδρόμια μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η Ελλάδα είναι ένα συναρπαστικό σημείο επαφής για το πανεπιστήμιο – οι δυνατότητες συνεργασίας και μάθησης είναι ατελείωτες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − twelve =