αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤης είπαν να επιστρέψει full-time στο γραφείο και παραιτήθηκε από μία δουλειά με μισθό 100.000 δολαρίων τον χρόνο

Της είπαν να επιστρέψει full-time στο γραφείο και παραιτήθηκε από μία δουλειά με μισθό 100.000 δολαρίων τον χρόνο

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα. Μέσα σε μία νύχτα, διαπιστώσαμε ότι πολλές δουλειές μπορούν να γίνουν remote. Με πολλές εταιρίες να στρέφονται σε αυτό το μοντέλο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Τι γίνεται όμως αν ο εργοδότης σου ζητήσει να επιστρέψεις στο γραφείο; Η Felicia, μια 53χρονη administrator στις ΗΠΑ βρέθηκε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση. Και παραιτήθηκε.

«Ξέρω πώς να κάνω τη δουλειά μου. Δεν χρειάζεται να είμαι σε ένα γραφείο για να κάνω τη δουλειά μου», είπε στο Business Insider. «Απλώς ήξερα ότι δεν ήθελα να επιστρέψω σε αυτό που ένιωθα πριν».

Το επίσης σημαντικό είναι ότι πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από μία ιδιαίτερα καλοπληρωμένη θέση. Η ίδια αμειβόταν με μισθό 100.000 δολαρίων τον χρόνο.

«Διαπίστωσα ότι έκανα πολύ περισσότερη δουλειά όταν δούλευα τις υβριδικές μέρες», είπε, αναφερόμενη στις μέρες που περνούσε στο σπίτι. Πρόσθεσε ότι στο γραφείο υπήρχαν τόσοι πολλοί «περισπασμοί και διακοπές» που δεν μπορούσε να συμβαδίσει με τον φόρτο εργασίας της. «Πήγαινα σπίτι και δούλευα τέσσερις ώρες γιατί δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά», είπε.

Αλλά μόλις ένα μήνα περίπου αφότου έπρεπε να εργαστεί ξανά full-time στο γραφείο, η Felicia υπέβαλε την παραίτησής της.

«Απλά έφτασα στο σημείο που δεν λειτουργούσε για εμένα», σημειώνει. «Και αποχώρησα από έναν μισθό άνω των 100.000 δολαρίων ετησίως για να αναζητήσω θέσεις που έχουν υβριδικές επιλογές, ώστε να μπορώ να έχω αυτή την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής».

Η Felicia λέει τώρα ότι αναζητά θέσεις που θα της προσφέρουν παρόμοια ευελιξία, ακόμα κι αν πληρώνουν λιγότερο από τον τελευταίο μισθό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η digital νομάς έχει πάει σε 58 χώρες- Πως βγάζει χρήματα ταξιδεύοντας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =