αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα McDonald’s πέτυχαν πωλήσεις πάνω από τις εκτιμήσεις- Τα νέα προϊόντα που μπήκαν το μενού

Τα McDonald’s πέτυχαν πωλήσεις πάνω από τις εκτιμήσεις- Τα νέα προϊόντα που μπήκαν το μενού

H McDonald’s ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για κέρδη και πωλήσεις γ’ τριμήνου τη Δευτέρα, χάρη στις νέες εκδόσεις προϊόντων, καθώς και στη σταθερή ζήτηση για τα φθηνότερα μπιφτέκια και τηγανητές πατάτες από εστιατόρια που αγωνίζονται με τις ακόμα υψηλές τιμές των τροφίμων.

Η μετοχή της εταιρείας κερδίζει περίπου 2% στα 261 δολάρια στις προκαταρκτικές συναλλαγές, καθώς αύξησε επίσης το τριμηνιαίο μέρισμα σε μετρητά κατά 10%.

Ο γίγαντας των μπέργκερ κατάφερε να διατηρήσει τα γεύματά του σχετικά πιο προσιτά μετά την αύξηση των τιμών σε ολόκληρο τον κλάδο πέρυσι, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της τάσης των καταναλωτών που επλήγησαν από τον πληθωρισμό να επιλέγουν να τρώνε περισσότερο στο σπίτι και στη μείωση της επισκεψιμότητας.

Οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις στα McDonald’s αυξήθηκαν κατά 8,8% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο άνοδο 7,36%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.Σε συνέχεια της ιστορικής της τάσεις για βελτιώσεις του μενού, η McDonald’s κυκλοφόρησε τον Ιούλιο το Cheesy Jalapeno Bacon και επανέφερε τα αγαπημένα Spicy Chicken McNuggets τον Σεπτέμβριο. Και τα δύο στοιχεία πιθανότατα οδήγησαν σε σταθερή αύξηση των πωλήσεων το γ’ τρίμηνο, είχαν σημειώσει οι αναλυτές της UBS.

Ενώ η συνολική κίνηση για φαγητό μειώθηκε και τους τρεις μήνες του τριμήνου, τα McDonald’s σημείωσαν άνοδο 7,3% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία από το Placer.ai.

Η ισχύς της εταιρείας μειώθηκε τους επόμενους δύο μήνες – σημειώνοντας πτώση 1,1% και 3,7% – ωστόσο παρέμεινε μπροστά από τις ευρύτερες τάσεις του κλάδου.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 8,1% το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 7,4%, χάρη επίσης στην υψηλότερη μέση δαπάνη στα καταστήματα.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα στις διεθνείς αγορές της McDonald’s αυξήθηκαν κατά 8,3%, υπερβαίνοντας τις προηγούμενες προσδοκίες για αύξηση 8,03%.

Τα συνολικά τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν 14% στα 6,69 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 6,58 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,32 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 3,17 δολάρια ανά μετοχή, από 1,98 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 17 =