αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε δύσκολους καιρούς… τα McDonald’s αντέχουν- Αύξηση κερδών για την αλυσίδα

Σε δύσκολους καιρούς… τα McDonald’s αντέχουν- Αύξηση κερδών για την αλυσίδα

Μεικτή είναι η εικόνα των αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η McDonald’s, καθώς η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή επιβάρυνε τις πωλήσεις της στις εν λόγω αγορές.

Ο κολοσσός του fast food έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του δ’ τριμήνου, καθώς ανακοίνωσε ότι ο τζίρος έφτασε τα 6,41 δισ. δολάρια έναντι 6,45 δισ. δολαρίων που έβλεπαν αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη του δ’ τριμήνου ανήλθαν στα 2,04 δισ. δολάρια ή 2,80 δολάρια/μετοχή, έναντι 1,9 δισ. δολαρίων ή 2,59 δολαρίων/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% στα 6,41 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιες ίδιες πωλήσεις της αλυσίδας αυξήθηκαν κατά 3,4% το τρίμηνο, υπολειπόμενες των εκτιμήσεων του StreetAccount για 4,7%, καθώς οι πωλήσεις της στη Μέση Ανατολή επιβαρύνθηκαν.

Ο τομέας των διεθνών αδειοδοτημένων αγορών είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται μόλις κατά 0,7%. Η McDonald’s δήλωσε ότι οι πωλήσεις του τμήματος υστέρησαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Όλες οι άλλες αγορές του τομέα, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, παρουσίασαν θετική αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα για το τρίμηνο.

Οι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,3%, συνάδοντας με τις προσδοκίες, βρίσκοντας στήριξη στην αύξηση των τιμών των μενού, αλλά και στην αύξηση των online πωλήσεων.

Ο τομέας των διεθνών λειτουργικών αγορών της εταιρείας, ο οποίος περιλαμβάνει τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, ανέφερε αύξηση των πωλήσεων κατά 4,4%, έναντι των εκτιμήσεων της StreetAccount για 5,1%. Ωστόσο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν στη Γαλλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eight =