αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 7 πράγματα που θα ήθελα να ξέρω νωρίτερα»: Εξηγεί ένας businessman και best seller συγγραφέας

«Τα 7 πράγματα που θα ήθελα να ξέρω νωρίτερα»: Εξηγεί ένας businessman και best seller συγγραφέας

Η ερώτηση έπεσε στο γνωστό forum Quora: «Τι είναι αυτό που θα ήθελες να ξέρεις νωρίτερα;». Ίσως κάποιοι από εσάς να το έχετε σκεφτεί: Πως θα ήταν άραγε η ζωή σας, αν ξέρατε νωρίτερα πολλά από τα πράγματα που ξέρετε σήμερα;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ανέλαβε να δώσει ο Andrew Ferebee (φωτο). Ο ίδιος είναι businessman και μάλιστα λειτουργεί και ως coach, εξηγώντας συχνά ότι τα χρήματα δεν πρέπει να είναι ο Νο1 στόχος στην ζωή σου. Ο ίδιος είναι και best seller συγγραφέας. Σε ανάρτηση του στο Quora εξηγεί τα 7 πράγματα που θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα.

1# H ζωή δεν είναι δίκαιη. Ξεπέρασε το. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να σου επιτεθούν. Επιχειρήσεις θα αποτύχουν. Οι αθώοι άνθρωποι θα πληγωθούν και οι ένοχοι μπορεί να μην έχουν καμία επίπτωση. «Η ζωή δεν είναι δίκαιη» σημειώνει ο Ferebee. Αλλά δεν έχει νόημα να γκρινιάζεις για αυτό. Αν βλέπεις κάποια αδικία, προσπάθησε να κάνεις κάτι για να την αλλάξεις.

2# Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζεις, αλλά πόσα κρατάς. Μπορεί να βγάζεις εκατομμύρια… και να είσαι ακόμα φτωχός. Δεν μετρά πόσα βγάζεις, αλλά πόσα κρατάς. Προσπάθησε να εξοικονομείς το 10% ή περισσότερο, του εισοδήματος σου κάθε μήνα. Όχι για μια «βροχερή ημέρα». Αλλά για να τα αξιοποιήσεις σε ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.

3# Πρέπει να επιλέξεις ποιος θες να είσαι. Μην περιμένεις την έγκριση από κάποιον για να κάνεις αυτό που θες στην ζωή σου. «Σταματήστε να περιμένετε κάποιον άλλο να σας δώσει το ‘πράσινο φως’ για να ξεκινήσετε να εργάζεστε για τους στόχους σας. Απλά βγείτε εκεί έξω για να καταφέρετε αυτό που θέλετε», λέει ο Ferebee. Είναι τα δικά σου όνειρα.

4# Αγνόησε το 99% των συμβουλών που σου δίνουν οι άλλοι. Θα ακούσεις πολλές συμβουλές κατά την διάρκεια της διαδρομής σου. Τις περισσότερες από αυτές δεν πρέπει να τις ακούσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που στις λένε έχουν κακές προθέσεις. Ωστόσο μπορεί να μην βρίσκονται στην θέση που θες να πας εσύ. Απέφυγε να ακούς συμβουλές από ανθρώπους που βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που θες να φτάσεις. Μπορεί οι συμβουλές και οι απόψεις τους να βρήκαν εφαρμογή στην δική τους ζωή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζουν και στην δική σου.

5# Ο χαρακτήρας σου = τα αποτελέσματά σου. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θες, μάλλον δεν κάνεις κάτι καλά. Και όλα ξεκινούν από τον χαρακτήρα. «Όλα τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα σας. Διορθώστε τον χαρακτήρα σας και τα αποτελέσματά θα έρθουν σε εσάς».

6# Πες την αλήθεια ή ζήσε σε ένα ψέμα. Δεν αρκεί να μην λες ψέμματα. Πρέπει να λες την αλήθεια. Τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι εσύ. Πες στους άλλους πως αισθάνεσαι, να είσαι ειλικρινής σχετικά με τις ανάγκες σου και να λες ποιος είσαι.

7# Δεν θα βρεις τον σκοπό σου μέσα σε μια σχέση. Είσαι ο ιδιοκτήτης του εαυτού σου. «Μια καλή σχέση είναι μια αμοιβαία ανταλλαγή αξίας μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε 50/50», λέει ο Ferebee. Σημαίνει ότι πρέπει να είστε δύο άτομα με ξεχωριστούς στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες, και η «συνάντηση» σας πρέπει να οδηγήσει στην επιτυχία το κάθε άτομο ξεχωριστά. Άλλωστε ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του στόχους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =