αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο απλά πράγματα που κάνει ο Warren Buffett εκτός δουλειάς και καταπολεμά το στρες

Τα δύο απλά πράγματα που κάνει ο Warren Buffett εκτός δουλειάς και καταπολεμά το στρες

Ξέρετε τι προσθέτει ακόμα περισσότερο άγχος στην ήδη αγχωτική επαγγελματική σας ζωή; Να μην έχετε ζωή εκτός δουλειάς. Ενα χόμπι -κάτι εκτός δουλειάς. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett είναι γνωστό ότι παίζει παιχνίδια με τράπουλα για να χαλαρώσει και να κρατά το μυαλό του καθαρό.

Ο επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway κρατά τις ισορροπίες στη ζωή του κάνοντας και κάτι άλλο: Παίζοντας τη διάσημη μίνι κιθάρα του. Η αγάπη του για τη μικροσκοπική τετράχορδη κιθάρα κρατά δεκαετίες, από την ημέρα που έμαθε να παίζει στο πανεπιστήμιο για να εντυπωσιάσει μια νεαρή γυναίκα.

Τα χόμπι οδηγούν σε μια πιο ευτυχισμένη και πιο επιτυχημένη ζωή. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με χόμπι είναι λιγότερο αγχωμένοι, πιο χαρούμενοι, πιο δημιουργικοί και είναι γνωστό ότι ζουν περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα,  το αμερικανικό inc.com παραθέτει τρεις σαφείς λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε ένα χόμπι:

1. Σας βοηθά να αποδώσετε καλύτερα στη δουλειά

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 400 εργαζόμενοι και δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupational and Organizational Psychology βρίσκει αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των ανθρώπων που απολαμβάνουν δημιουργικά χόμπι έναντι εκείνων που δεν το κάνουν. Οι εργαζόμενοι που έχουν δημιουργικές δραστηριότητες εκτός εργασίας διαπιστώθηκε ότι είναι καλύτεροι στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων σε διαφορετικά έργα, καθώς και καλύτερο attitude στη δουλειά. Άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι με χόμπι είναι πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους και έχουν μικρότερη πιθανότητα να ”καούν”.

2. Μειώνει το επίπεδο του άγχους σας

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Behavioral Medicine, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε δραστηριότητες αναψυχής είχαν «περισσότερη θετική και λιγότερη αρνητική διάθεση, περισσότερο ενδιαφέρον, λιγότερο άγχος και χαμηλότερους καρδιακούς παλμούς». Η μελέτη δείχνει πώς τα χόμπι μπορούν να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από το άγχος, οδηγώντας σε πολλά οφέλη όπως η βελτιωμένη εστίαση, περισσότερη ευτυχία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

3. Βελτιώνει την ευεξία σας

Το inc.com παραθέτει μάλιστα μια συγκεκριμένη συνήθεια που μπορεί να σου δώσει θετική ώθηση. Ξεκίνα να κρατάς ημερολόγιο. Η επιστήμη λέει ότι αν εξασκείς την ευγνωμοσύνη μέσω καθημερινής καταγραφής, μπορεί να σε βοηθήσει να εξισορροπήσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα.

Αφιερώστε δύο λεπτά την ημέρα γράφοντας τρία νέα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Κάνετε αυτό για 21 ημέρες στη σειρά. (Σημείωση: Ο λόγος που αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι ότι εκπαιδεύετε το μυαλό σας να βλέπει για θετικά, αντί για απειλές. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος διδασκαλίας της αισιοδοξίας)

Πήγαινε το και ένα βήμα παρακάτω. Εστίασε σε μια θετική εμπειρία. Για δύο λεπτά την ημέρα, γράψτε λεπτομερώς για μια θετική εμπειρία που είχατε τις τελευταίες 24 ώρες. (Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να την ξαναζήσει και διδάσκει στον εγκέφαλό σας ότι η συμπεριφορά έχει σημασία)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − eight =