αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤα δύο αδέρφια που έφτιαξαν μια πλατφόρμα για να βρίσκεις καθηγητές με ένα κλικ

Τα δύο αδέρφια που έφτιαξαν μια πλατφόρμα για να βρίσκεις καθηγητές με ένα κλικ

Στην εποχή της Amazon, του Airbnb και της Uber, (σχεδόν) όλα μπορούν να γίνουν από το laptop ή από το smartphone σου. Βλέποντας όλο αυτό το digital τοπίο, δύο αδέρφια, ο Παναγιώτης Τζεβελεκίδης και η Στέλλα Τζεβελεκίδου, αποφάσισαν να κάνουν πράξη την business ιδέα τους. Και να δημιουργήσουν το Tutors.gr. Μια ελληνική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς εύκολα να βρεις καθηγητές σε διάφορα πεδία.

Ο Παναγιώτης Τζεβελεκίδης μιλά στο It’s Possible για το τι ακριβώς κάνει η πλατφόρμα και ποιες είναι οι καινοτομίες που θα συναντήσει κάποιος εκεί. Εξηγεί ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν σε σχέση με το project τους, ενώ απαντά και στο ποιοι καθηγητές έχουν τελικά μεγαλύτερη ζήτηση.

Ποιο είναι το δικό σας επαγγελματικό background και πως φτάσατε στην ιδέα του Tutors.gr;

Ιδρυτές του Tutors.gr είμαστε η αδελφή μου, Στέλλα Τζεβελεκίδου κι εγώ, ο Παναγιώτης Τζεβελεκίδης. Η Στέλλα είναι Φυσικός, απόφοιτη του Α.Π.Θ. με MSc στις «Νέες Τεχνολογίες και Έρευνα στη Διδακτική της Φυσικής» και με επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εγώ είμαι απόφοιτος του American College Anatolia του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, τα τελευταία 10 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο των επιχειρήσεων διευθύνοντας ως τρίτη γενιά τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το ιδιαίτερο μάθημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης και ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι αναγκαστικά συνυφασμένος με το διαδίκτυο.

Η ροή των πραγμάτων, λοιπόν, οδηγεί στο να ξεφύγουμε από την αναζήτηση καθηγητών από στόμα σε στόμα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για ένα σύγχρονο site που θα διευκολύνει την αναζήτηση και την επικοινωνία με καθηγητές κάθε ειδικότητας σε πανελλαδική εμβέλεια.

Με απλά λόγια, τι είναι αυτό που κάνει η πλατφόρμα σας;

Το Tutors.gr είναι μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει καθηγητές με μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Η σελίδα φιλοξενεί προφίλ καθηγητών που αναλαμβάνουν ιδιαίτερα μαθήματα είτε κατ΄ οίκον είτε online. Τα προφίλ ξεχωρίζουν για την πληρότητά τους. Η σελίδα δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές να παραθέσουν λεπτομερώς τόσο την επαγγελματική τους κατάρτιση όσο και τις διδακτικές τους αντιλήψεις. Μία επιπλέον καινοτομία που έχουμε εισαγάγει είναι το «βίντεο γνωριμίας». Στην προσωπική gallery των καθηγητών εκτός από φωτογραφίες δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα βίντεο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες που μία φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει. Επιπλέον, οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να Πιστοποιήσουν το προφίλ τους, επιτρέποντάς μας να διενεργήσουμε έναν έλεγχο για τα στοιχεία που προβάλλουν. Έτσι, επισημαίνεται η αξιοπιστία των πιστοποιημένων προφίλ. Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να φιλτράρει τα προφίλ με βάση τις ανάγκες του (π.χ. περιοχή, τιμή μαθήματος, πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικής αγωγής, online μαθήματα, δημοτικότητα προφίλ κ.λπ.) και να επιλέξει αυτόν που θεωρεί ιδανικό. Οι περισσότεροι καθηγητές παραδίδουν και online μαθήματα καταργώντας τις αποστάσεις. Όπου κι αν βρίσκεται κανείς, μπορεί να διδαχτεί αυτό που επιθυμεί.

Αυτή τη στιγμή πόσους καθηγητές φιλοξενείτε και ποια είναι η ανταπόκριση που βλέπετε από τους χρήστες;

Αρχικά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χρήστες που μας εμπιστεύτηκαν και έδειξαν τόσο μεγάλη ανταπόκριση ανεβάζοντας τα επαγγελματικά τους προφίλ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι μας τίμησαν με την παρουσία τους στη σελίδα μας καθηγητές με μεγάλο εκτόπισμα. Αυτή τη στιγμή στο σύστημά μας υπάρχουν πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες εγγεγραμένοι χρήστες και ο ρυθμός αύξησης των χρηστών ξεπερνά τις προσδοκίες μας. Αυτό μας δείχνει ότι καλύπτουμε μία σύγχρονη ανάγκη.

Ποιες ειδικότητες καθηγητών βλέπετε να έχουν περισσότερη ζήτηση;

Κατά κανόνα έχουμε αυξημένη ζήτηση καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Επίσης,  είναι πολύ δημοφιλείς οι ειδικότητες που μπορούν να παρέχουν online μάθηση σε ενήλικες όπως είναι οι καθηγητες ξένων γλωσσών. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φιλοξενούμε καθηγητές ακόμη και από τις πιο εξειδικευμένες ειδικότητες, ώστε ό,τι κι αν θέλει να διδαχτεί κανείς να μπορεί να το αναζητήσει στο Tutors.gr.

Στην πλατφόρμα σας υπάρχει και ένα «popularity score» για τους καθηγητές. Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό;

Το popularity score είναι ένας δείκτης δημοτικότητας του προφίλ. Έχουμε δημιουργήσει έναν σύνθετο αλγόριθμο που, προς το παρόν, αφορά κατά κύριο λόγο τον αριθμό των προβολών του προφίλ.

Είναι σχεδιασμένος να συμπεριλάβει και δεδομένα που προβλέπονται στα μελλοντικά σχέδιά μας. Αυτός ο δείκτης αποτελεί μία ένδειξη της ζήτησης του καθηγητή. Είναι μία πληροφορία που ενδιαφέρει τόσο τον επισκέπτη του προφίλ όσο και τον ίδιο τον καθηγητή. Οι καθηγητές μπορούν να επεξεργάζονται τα στοιχεία τους απεριόριστα, ώστε να επιτύχουν ένα προφίλ με μεγαλύτερη δημοτικότητα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για να στηθεί ένα τέτοιο project σαν το δικό σας;

Η δυσκολία στην υλοποίηση του Tutors.gr  έγκειται στο ότι ενσωματώθηκαν εξαρχής πράγματα που αφορούν στην μελλοντική του πορεία. Με αυτό το σκεπτικό έπρεπε να προβλέψουμε και να συντονίσουμε ζητήματα που θα θέλαμε να εντάξουμε στο μέλλον στην παρούσα πλατφόρμα. Σχεδιάστηκε με βάση το όραμά μας για το πού θέλουμε να φτάσουμε. Κάνοντας τον απολογισμό, θεωρούμε ότι η πορεία για τη δημιουργία του Tutors.gr ήταν πολύ ευχάριστη και δημιουργική. Kλειδί για την έκβαση του αποτελέσματος ήταν η σύμπνοια στις αποφάσεις και η επιλογή συνεργατών που μοιράστηκαν τον δικό μας ενθουσιασμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 19 =