αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να πάρεις ώθηση όταν νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σου

Τέσσερις τρόποι για να πάρεις ώθηση όταν νιώθεις ότι τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σου

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του να είσαι παραγωγικός και επιτυχημένος εξαρτάται από την εύρεση τρόπων για να παραμείνεις με συνεχή ώθηση και κίνητρο. Εάν είστε κάποιος που βρίσκει εύκολα κίνητρο, αυτή η ικανότητα μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία σας. Εάν είστε κάποιος που παλεύει με αυτό, μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σας.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να παραμείνετε motivated όταν συνεχίζετε να εργάζεστε αλλά νιώθετε ότι δεν καταφέρνετε να φτάσετε πουθενά. Σε αυτές τις καταστάσεις, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να βρείτε τη δύναμη και την εστίαση που χρειάζονται για να ξεπεράσετε το δύσκολο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παραμείνετε παρακινημένοι, ακόμα και όταν φαίνεται ότι οι προσπάθειές σας δεν σας οδηγούν πουθενά:

1. Ξεκινήστε γνωρίζοντας την κινητήρια δύναμη σας

Ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική κινητήρια δύναμη ή παράγοντα. Για να παραμείνετε παρακινημένοι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η ατομική σας κινητήρια δύναμη. Πρέπει να έχεις ένα λόγο για να πετύχεις.

Ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να συνεχίσεις; Ποιος είναι ο λόγος σας για να συνεχίσετε να εργάζεστε ακόμα κι αν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε; Πρέπει να ξέρετε τι σας παρακινεί. Ποιος είναι ο μεγάλος στόχος σας που σας έβαλε σε αυτό το μονοπάτι αρχικά;

2. Μάθετε τι μπορεί να χάσετε

Μερικές φορές μόνο το να ξέρεις τι θέλεις δεν αρκεί για να σε παρακινήσει πραγματικά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιδρούν καλύτερα όταν… ξέρουν τι μπορούν να χάσουν. Εάν αγωνίζεστε να παραμείνετε παρακινημένοι επειδή δεν βλέπετε τις ανταμοιβές ή τα οφέλη που θέλετε, αρχίστε να εστιάζετε σε αυτά που θα μπορούσατε να χάσετε αν παρατήσετε την προσπάθεια. Τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσετε; Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απλώς η ώθηση που χρειάζεστε για να προωθήσετε.

3. Οργανωθείτε

Όταν είστε εξαιρετικά απασχολημένοι και έχετε να κάνετε με έναν ακατάστατο εγκέφαλο, αυτό μπορεί εύκολα όχι μόνο να καταστρέψει την εστίασή σας αλλά και την ενέργειά σας. Μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατο να παραμείνετε παρακινημένοι και να ξεπεράσετε ορισμένες προκλήσεις.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γράψετε πραγματικά όλες τις σκέψεις και τις ιδέες σας και να τις οργανώσετε. Πολλές φορές, το να αφιερώνετε μόνο ένα λεπτό για να οργανώσετε τις σκέψεις σας μπορεί να σας δώσει τη σαφήνεια ότι χρειάζεστε για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και να βρείτε το κίνητρο για να συνεχίσετε. Η απομάκρυνση της πίεσης από τον εγκέφαλό σας μεταφέροντας τις σκέψεις σας σε μια πιο οργανωμένη λίστα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφορτιστείτε, να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε την εστίαση που χρειάζεστε για να βρείτε το κίνητρο που επιθυμείτε.

4. Ετοιμάστε ένα εφεδρικό σχέδιο

Πολλές φορές οι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι δεν φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όχι επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες ή ταλέντα, αλλά επειδή δεν έχουν τη σωστή προσέγγιση. Αντί να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να χάνετε την ψυχραιμία σας όταν τα πράγματα δεν φαίνονται να λειτουργούν, δοκιμάστε μια νέα προσέγγιση και καταλήξτε με ένα νέο σχέδιο.

Να είστε έτοιμοι να αλλάξετε πορεία. Δεν σημαίνει ότι τα παρατάς, σημαίνει ότι ξεκινάς από την αρχή με μια διαφορετική προσέγγιση στο ίδιο πρόβλημα. Μερικές φορές μια νέα οπτική είναι το μόνο που χρειάζεστε για να βρείτε την επιτυχία και την ανανεωμένη ενέργεια και κίνητρο που απαιτούνται για να πετύχετε τους στόχους σας.

Ο Τόμας Έντισον το είπε κάποτε ότι ποτέ δεν απέτυχε, απλώς «βρήκε 10.000 τρόπους που δεν θα λειτουργήσουν». Μπορεί να μην χρειάζεται να δοκιμάσετε 10.000 προσεγγίσεις, αλλά το να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο ή δύο, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το κίνητρο σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − two =