αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις μικρές φράσεις που δείχνουν ότι ο άλλος σε ακούει όταν μιλάς

Τέσσερις μικρές φράσεις που δείχνουν ότι ο άλλος σε ακούει όταν μιλάς

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία της ενεργούς ακρόασης, εδώ στο It’s Possible. Έχεις ποτέ αναρωτηθεί αν σε ακούνε πραγματικά οι άλλοι όταν μιλάς; Τους ενδιαφέρει πραγματικά αυτό που λες; Ή μήπως τους απασχολεί περισσότερο το τελευταίο σκορ ποδοσφαίρου ή τι θα δειπνήσουν απόψε;

Προσοχή: Αν ελέγχουν το τηλέφωνό τους ή κοιτάζουν στο κενό… το πιθανότερο είναι ότι το μυαλό τους είναι αλλού.

Μην είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους! Δεν είναι μόνο κατάφωρη ασέβεια, αλλά μπορεί να βλάψει σοβαρά τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις προσωπικές σχέσεις με την πάροδο του χρόνου.

Αντίθετα, να είστε ενεργός ακροατής. Είναι win-win. Η επικοινωνία θα είναι πιο ομαλή, θα χτίσετε ισχυρότερους δεσμούς με τους ανθρώπους και θα κερδίσετε τον σεβασμό των συνομηλίκων σας.

Εδώ είναι λοιπόν 4 φράσεις που δείχνουν ότι κάποιος ακούει πραγματικά. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και εσύ.

1) «Είσαι σωστός σε αυτό»

Αυτό είναι ένα παράδειγμα δήλωσης συμφωνίας. Και συμφωνώντας με τον ομιλητή, δείχνετε ότι έχετε άποψη για αυτό που λέει (δηλαδή ακούτε πραγματικά!)

Ορισμένες εναλλακτικές φράσεις συμφωνίας περιλαμβάνουν «ακριβώς», «σωστά» ή απλώς «συμφωνώ απόλυτα με αυτό».

Οι προσεκτικοί ακροατές τα χρησιμοποιούν όλη την ώρα.

Μπορείτε να τα βάλετε στη μέση μίας πρότασης (αν τη διατηρήσετε σύντομη και δεν διακόπτετε τον ομιλητή) ή αφού προβάλει ο άλλος μια έγκυρη άποψη. Συνδυάστε το με κάποιο ενθουσιώδες νεύμα για να τονίσετε ότι είστε στην ίδια σελίδα.

2) «Διαφωνώ, αλλά συνέχισε…»

Η δήλωση ότι διαφωνείτε δείχνει επίσης ότι ακούτε (για τους ίδιους λόγους με παραπάνω).

Στην πραγματικότητα, είναι μια ακόμη πιο ισχυρή ένδειξη ότι είστε όλος αυτιά. Δείχνει ότι είστε παθιασμένοι με αυτό που λέει ο άλλος (αλλά απλώς έχετε μια διαφορετική άποψη – κάτι που είναι εντάξει).

Προσέξτε το δεύτερο μέρος αυτής της φράσης – «αλλά συνέχισε…» Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν θέλετε να διακόψετε τη σειρά των σκέψεών του άλλου. Έχετε δηλώσει ότι σκέφτεστε διαφορετικά, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ακούσετε τα υπόλοιπα όσα έχει να πει.

Το να πείτε απλώς «Διαφωνώ» δεν είναι κάτι που χρησιμοποιούν οι ενεργοί ακροατές. Μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μια αμήχανη σιωπή.

3) «Λοιπόν, άρα λες…»

Η επανάληψη της άποψης κάποιου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε ότι προσέχετε κάθε λέξη.

Επίσης, στερεώνει τις πληροφορίες στο μυαλό σας και τους δίνει την ευκαιρία να διορθώσουν τυχόν παρερμηνείες.

Αλλά πρόσεχε! Αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλοιώσετε και να χειραγωγήσετε αυτό που πραγματικά ειπώθηκε.

Είναι μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται από δημοσιογράφους που θέλουν να προωθήσουν μια αφήγηση ή να πάρουν μια δήλωση.

4) «Υπήρχε κάτι άλλο;»

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ‘περιληπτική φράση’ για να ελέγξετε ότι ο άλλος έχει τελειώσει αυτό που θέλει να πει.

Δείχνει ότι έχετε ακόμα χρόνο να ακούσετε εάν υπάρχει κάτι άλλο που θέλουν να προσθέσουν- και τους δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουν εάν το επιθυμούν.

Βασικά τους διευκολύνετε και τους δίνετε το ελεύθερο να συνεχίσουν (αν το επιθυμούν).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 13 =