αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πηγαίνουν μία βόλτα έξω»: 5 πράγματα που κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι όταν αρχίσουν να νιώθουν πεσμένοι

«Πηγαίνουν μία βόλτα έξω»: 5 πράγματα που κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι όταν αρχίσουν να νιώθουν πεσμένοι

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι που γνωρίζετε φαίνεται ότι μπορούν να χειριστούν σχεδόν οτιδήποτε προκύψει στον δρόμο τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν μια εργαλειοθήκη… για να τονώσουν τη διάθεσή τους όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Μπορείτε, όμως, να αντιγράψετε αυτές τις ίδιες τεχνικές και να τις χρησιμοποιήσετε όταν χρειάζεστε μια ψυχολογική ώθηση. Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που κάνουν οι χαρούμενοι άνθρωποι όταν αρχίσουν να νιώθουν πεσμένοι

1. Ακούνε μουσική.

Μην υποτιμάτε ποτέ τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει η μουσική στην ψυχολογία κάποιου. Η ακρόαση χαρούμενης, αισιόδοξης μουσικής ανεβάζει τη διάθεση, ανακουφίζει από τον ψυχικό πόνο, βοηθά τους ανθρώπους να συνεννοούνται καλύτερα και μπορεί ακόμη και να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τις πληροφορίες που μαθαίνουμε.

Η τακτική ακρόαση μουσικής μπορεί να συμβάλει σε υψηλότερη ποιότητα ζωής που σχετίζεται με την υγεία (HRQOL). Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο χορός με τη μουσική που σας αρέσει περισσότερο αυξάνει τα επίπεδα ενδορφίνης και ντοπαμίνης, καθώς και τη δημιουργικότητα!

Φτιάξτε μερικές λίστες αναπαραγωγής με τα τραγούδια που σας κάνουν να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και βάλτε αυτές τις χαρούμενες μελωδίες να παίξουν όποτε χρειάζεστε μια τόνωση της διάθεσης. Μπορείτε να τους χορέψετε επίσης.

2. Γίνονται δημιουργικοί.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μία δημιουργική διέξοδο. Οι δημιουργικές προσπάθειες τους θα εξαρτηθούν από τις ατομικές προτιμήσεις τους, αλλά αναπόφευκτα έχουν κάποιο είδος δημιουργικού χόμπι στο οποίο αφιερώνουν χρόνο.

Όσοι ασχολούνται με τη δημιουργικότητα τακτικά έχει αποδειχθεί ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και υψηλότερα επίπεδα προσωπικής αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν μεγάλη χαρά στο να ψήνουν δημιουργικά για αυτούς που αγαπούν, ενώ άλλοι μπορεί να κάνουν ανακαίνιση σπιτιού. Οι δημιουργικές αναζητήσεις βοηθούν στην τόνωση της διάθεσής του σε κακές μέρες και κάνουν τους ανθρώπους πιο ανθεκτικούς στην αντιμετώπιση του άγχους μακροπρόθεσμα.

3. Περνούν ποιοτικό χρόνο μιλώντας με ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας. Μπορεί να μας κρατήσει ευτυχισμένους και ικανοποιημένους.

Οι άνθρωποι που είναι μοναχικοί τείνουν να υποφέρουν από μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από εκείνους που έχουν τακτική συντροφιά, ιδιαίτερα ουσιαστικές συζητήσεις με άτομα που τους ενδιαφέρουν.

Ένα γρήγορο τηλεφώνημα με έναν καλό φίλο σε καθημερινή βάση μπορεί να σας κρατήσει σε καλή διάθεση μακροπρόθεσμα και μια εγκάρδια σύνδεση σε μια τρελή μέρα αναμφίβολα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα.

4. Βγαίνουν μία βόλτα έξω.

Έχετε παρατηρήσει πόσοι άνθρωποι επιλέγουν να περνούν χρόνο στην υπέροχη ύπαιθρο για να ξεκουραστούν και να ανανεωθούν;

Είτε προτιμούν να χαλαρώσουν σε μια παραλία, είτε να χαλαρώσουν δίπλα στη λίμνη σε ένα καταφύγιο στο δάσος, οι άνθρωποι γενικά έλκονται από εξωτερικούς χώρους όταν έχουν ανάγκη από ψυχολογική ανάταση.

Πολλές μελέτες έχουν μελετήσει το πώς η φύση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση. Εκτός από τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, το να περνάς χρόνο στη φύση βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τις φλεγμονές και ανακουφίζει από το άγχος και την κατάθλιψη!

5. Αποφεύγουν καταστάσεις που τους γκρεμίζουν.

Δεν θα χρειαστείτε τόσα εργαλεία που ανεβάζουν τη διάθεση σας, εάν αποφεύγετε τα πράγματα και τις καταστάσεις που τείνουν να σας ρίχνουν αρχικά.

Όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που αντιπαθούμε σε διάφορα σημεία της ζωής μας, από άβολες συναντήσεις με συναδέλφους μέχρι αλληλεπιδράσεις με δύσκολα μέλη της οικογένειας. Μετά από αυτές τις καταστάσεις, οι περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε σε κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας.

Ως εκ τούτου, η αποφυγή καταστάσεων που γνωρίζουμε ότι θα μας ρίξουν είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο για μακροπρόθεσμη ψυχική και συναισθηματική ευεξία. Δες το σαν μια μακροπρόθεσμη επένδυση στην υγεία και την ευτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − four =