αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τέσσερις λόγοι για τους οποίους ξεκόβω από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή μου»: Εξηγεί μια συγγραφέας

«Τέσσερις λόγοι για τους οποίους ξεκόβω από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή μου»: Εξηγεί μια συγγραφέας

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Όπως λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα.

Δεν έχει όμως σημασία με ποιους κάνεις παρέα. Αλλά και ποιους… βγάζεις από τη ζωή σου. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα ανά τακτά διαστήματα.

Η συγγραφέας και αρθρογράφος January Nelson, σε άρθρο της στο αμερικανικό thoughtcatalog.com παραθέτει μερικούς λόγους για τους οποίους ξεκόβει από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή της. Εδώ είναι 4 από αυτούς.

1# Ξέκοψε από αυτούς που δεν σε σέβονται. «Σταμάτησα να επιτρέπω στους ανθρώπους να με καταπατούν. Σταμάτησα να παραμένω σιωπηλή όταν κάποιος λέει κάτι προσβλητικό. Τώρα που επιτέλους υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, αυτό προκαλεί… προβλήματα στις φιλίες και τις σχέσεις μου. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν την αλλαγή. Και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι τους οποίους απλά δεν θέλω να ανέχομαι άλλο τώρα που έχω ανεβάσει τα στάνταρ μου» λέει η ίδια.

2# Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις τους ίδιους καυγάδες ξανά και ξανά. Όπως σημειώνει η συγγραφέας στο ίδιο άρθρο: «Δεν θα συνεχίσω να θυμώνω με κάποιον που δεν με σέβεται. Αν το κάνουν μια φορά, μπορεί να τους ξαναδώσω ευκαιρία. Αλλά αν επαναλάβουν τη συμπεριφορά, τότε δεν έχει σημασία αν ζητήσουν συγγνώμη. Προφανώς δεν εννοούν αυτό που λένε. Προφανώς δεν έχουν μάθει. Σαφώς δεν αξίζουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο μου».

3# Οι διαφορετικές απόψεις είναι ένα πράγμα — αλλά τα διαφορετικά ήθη είναι άλλο. Είναι εντάξει να έχεις διαφορετικές απόψεις και δεν πρέπει να κρίνεις τους άλλους για το τι επιλέγουν να πιστεύουν. «Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός φίλου που μισεί την αγαπημένη μου εκπομπή — και εκείνου που μισεί π.χ. μια ομάδα ανθρώπων. Δεν έχω χρόνο για ρατσιστές ή μισογύνιδες ή ομοφοβικούς ή τρανσφοβικούς» εξηγεί.

4# Δεν φέρνουν τίποτα θετικό στη ζωή σου. Μπορεί με κάποιον να κάνατε παρέα στο λύκειο και να τα πηγαίνατε καλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζετε και σήμερα. Δεν χρειάζεται να κρατάς επαφές με κάποιον… αναγκαστικά. Αν δεις ότι κάποιος δεν συμβαδίζει με εσένα και δεν φέρνει τίποτα θετικό στην ζωή σου, ίσως ήρθε η ώρα να κρατήσεις αποστάσεις. Είναι ΟΚ. Δεν θες το κακό του άλλου. Απλά ίσως πρέπει να επενδύεις τον χρόνο σου σε άλλα άτομα πλέον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =